به گزارش تابش کوثر، سویه NB.۱.۸.۱ که اولینبار در ۲۱ ژانویه ثبت شد، در ۲۳ مه به فهرست سویههای تحت نظر سازمان جهانی بهداشت اضافه شد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد این سویه اگرچه واگیردارتر از دیگر انواع ویروس است، اما به نظر نمیرسد شدت بیماری بیشتری ایجاد کند.
مقامات بهداشتی ایالات متحده شناسایی این سویه را در فرودگاهها و مناطقی مانند هاوایی، رود آیلند و اوهایو تأیید کردهاند.
سازمان ملل متحد روز جمعه اعلام کرد: «با وجود افزایش همزمان موارد ابتلا و بستری در برخی کشورها، دادههای فعلی نشان نمیدهند که این سویه منجر به بیماری شدیدتری نسبت به دیگر سویهها میشود.»
علائم رایج این سویه شامل سرفه، گلودرد، تهوع، سرگیجه، بیاشتهایی، تاری دید، خستگی، عدم تمرکز و تب بالا است.
مقامات هنگکنگ اعلام کردند که NB.۱.۸.۱ باعث «افزایش قابل توجه» موارد ابتلا شده و این افزایش در بالاترین سطح خود طی یک سال گذشته قرار دارد؛ در ماه گذشته، ۸۱ مورد شدید ثبت شده است.
در چین نیز در همین بازه، تعداد بیماران مراجعهکننده به اورژانس به دلیل کووید دو برابر شده و نرخ بستری به ۶ درصد رسیده است.
دکتر ادوین تسوی، رئیس مرکز حفاظت سلامت هنگکنگ گفت: «این سویه جدید نباید دستکم گرفته شود.»
وی هشدار داد: «شواهد نشان میدهد این ویروس که از نوادگان سویه اُمیکرون است، ممکن است در حال جهش برای مقاومت بیشتر در برابر واکسنها باشد.»
او افزود: «مرکز حفاظت سلامت هنگکنگ همچنان مطابق با توصیههای سازمان جهانی بهداشت، وضعیت سویههای مختلف را بهدقت زیر نظر خواهد داشت و نسبت به ظهور احتمالی سویههای خطرناکتر یا ناسازگار با واکسنها هوشیار خواهد بود.»
در اطلاعیهای که هفته گذشته از سوی مقامات هنگکنگ منتشر شد، از افراد در معرض خطر خواسته شد در اماکن عمومی ماسک بزنند. همچنین تأکید شد که در وسایل حملونقل عمومی و مکانهای شلوغ استفاده از ماسک ضروری است.
در استرالیای غربی، موارد ابتلا به آنفلوآنزا نیز افزایش یافته و مقامات بهداشتی از ساکنان بهویژه سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای خواستند که واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند.
واکسیناسیون رایگان آنفلوآنزا برای افراد بالای ۶۵ سال و بازدیدکنندگان این ایالت در دسترس است.
در آمریکا نیز اعلام شد که از این هفته، توصیه رسمی برای واکسیناسیون کووید-۱۹ در کودکان و زنان باردار سالم برداشته شده است.
م/۱۱۰*
نظر شما