شیوع بی‌سابقه سرخک در کانادا در سایه بی‌اعتمادی عمومی

 در حالی که تصور می‌شد بیماری سرخک در آمریکای شمالی ریشه‌کن شده، کانادا با ثبت بیش از ۳۸۰۰ مورد ابتلا در سال ۲۰۲۵ به مرکز اصلی شیوع این بیماری در غرب تبدیل شده است و اغلب مبتلایان کودکانی هستند که واکسینه نشده‌اند.

به گزارش تابش کوثر، بیماری سرخک در سال جاری میلادی با سرعتی نگران‌کننده در استان‌های مختلف کانادا، به‌ویژه آلبرتا و انتاریو، گسترش یافته و موجب هشدارهای جدی از سوی نهادهای بهداشت عمومی شده است.

بر اساس داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC)، کانادا تنها کشور غربی حاضر در میان ۱۰ کشور اول در فهرست شیوع سرخک در جهان است و در رتبه هشتم قرار دارد.

دکتر ویوین ساتورپ، مقام مسئول بهداشت در جنوب آلبرتا گفت: «در ۱۸ سال گذشته چنین شیوعی را تجربه نکرده بودم.»

به گفته وی، به دلیل سرعت بالای انتشار بیماری در آلبرتا، منبع اولیه شیوع شناسایی نشده است.

در استان انتاریو، منشأ اولیه شیوع به فردی نسبت داده شده که در یک گردهمایی مذهبی در نیوبرانزویک به بیماری مبتلا شده و پس از بازگشت به خانه، ویروس را منتقل کرده است.

بررسی‌های بهداشت عمومی انتاریو نشان می‌دهد تقریباً تمام مبتلایان واکسینه نشده بودند.

کارشناسان کاهش نرخ واکسیناسیون، گسترش اطلاعات نادرست پس از همه‌گیری کرونا و بی‌اعتمادی به نهادهای بهداشتی را از عوامل اصلی این وضعیت می‌دانند.

دکتر جنا شاپیرو از دانشگاه تورنتو تأکید کرد: «تنها راه مقابله با این شیوع، افزایش واکسیناسیون عمومی است. تا زمانی که نرخ واکسیناسیون بالا نرود، ویروس همچنان قربانی خواهد گرفت.»

طبق آمار استانی، در آلبرتا میزان تزریق واکسن MMR در فاصله سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ تقریباً نصف شده است.

خانم مورگان بیرچ، مادر کودک چهارنماه‌ای به نام کیمی، گفت که دخترش پس از مراجعه به بیمارستان در منطقه ادمونتون به سرخک مبتلا شد. تست آزمایشگاهی ابتلای او را تأیید کرد.

وی با انتقاد از افرادی که فرزندان خود را واکسینه نمی‌کنند، گفت: «کودک چهارماهه من نباید در سال ۲۰۲۵ به سرخک مبتلا می‌شد.»

در پاسخ به این بحران، مسئولان بهداشتی استان آلبرتا سن دریافت واکسن سرخک را کاهش داده و اطلاع‌رسانی عمومی را از طریق رسانه‌های محلی آغاز کرده‌اند.

بنا بر اعلام مقام‌های بهداشتی، روند واکسیناسیون طی هفته‌های اخیر اندکی افزایش یافته اما همچنان با سطح مطلوب فاصله دارد.

م/۱۱۰*

کد خبر 141772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha