امید تازه برای درمان همه سرطان‌ها با تنها یک واکسن 

دانشمندان به واکسنی دست یافته‌اند که می‌تواند سامانه ایمنی را علیه انواع سرطان فعال کند.

 به گزارش تابش کوثر، پژوهشگران دانشگاه فلوریدا در آمریکا با ساخت یک واکسن آزمایشی موفق شدند سامانه ایمنی بدن را به گونه‌ای تحریک کنند که بتواند با انواع سرطان‌ها مقابله کند. این واکسن برخلاف روش‌های پیشین، به هدف خاصی حمله نمی‌کند، بلکه کل سامانه ایمنی را به حالت آماده‌باش درمی‌آورد.

نتایج این پژوهش در نشریه مهندسی زیست‌پزشکی نیچر منتشر شده و نشان می‌دهد که ترکیب واکسن پیام‌رسان (اِم‌آراِن‌ای) با داروهای رایج ایمنی‌درمانی می‌تواند باعث واکنش قوی بدن علیه تومورهای سرطانی شود.

دکتر الیاس سایور، پزشک و پژوهشگر ارشد این طرح گفت: «این پژوهش نشان داد که حتی بدون هدف قرار دادن مستقیم تومور، می‌توان با فعال‌سازی عمومی سامانه ایمنی، بدن را به جنگ با سرطان واداشت.»

او افزود: «این روش می‌تواند جایگزینی برای روش‌های معمول مانند جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی باشد و راه را برای ساخت واکسن جهانی سرطان هموار کند.»

در این روش، پژوهشگران به‌جای حمله به یک بخش خاص از تومور، پروتئینی به‌نام پی‌دی-اِل۱ را در درون تومورها فعال کردند. این کار باعث شد تومور برای داروهای ایمنی‌درمانی آمادگی بیشتری پیدا کند و سامانه ایمنی، آن را به‌عنوان عامل بیگانه شناسایی کند.

دکتر دوان میچل، از دیگر پژوهشگران این طرح گفت: «ما به نتیجه‌ای رسیدیم که نشان می‌دهد حتی اگر واکسن به‌طور خاص برای سرطان طراحی نشده باشد، می‌تواند واکنشی قوی و مؤثر علیه آن ایجاد کند.»

این پژوهش ادامه یافته‌های سال گذشته تیم سایور است که در آن با استفاده از واکسن شخصی‌سازی‌شده، سامانه ایمنی بیماران مبتلا به سرطان مغز را برای مقابله با تومور فعال کرده بودند.

در این آزمایش تازه، واکسن عمومی‌تری ساخته شد که برای هدف خاصی طراحی نشده بود. ساختار این واکسن مشابه واکسن‌های کرونا است اما برای مبارزه با سرطان استفاده می‌شود.

در آزمایش‌های انجام‌شده روی موش‌های مبتلا به سرطان پوست، مغز و استخوان، نتایج شگفت‌انگیزی به دست آمد. در برخی موارد، تومورها به‌طور کامل ناپدید شدند.

دکتر سایور تأکید کرد: «این واکسن می‌تواند سلول‌های ایمنی غیرفعال را دوباره بیدار کند و آن‌ها را به مبارزه با سرطان وادار سازد.»

دکتر میچل نیز گفت: «اگر این روش در انسان هم مؤثر باشد، می‌توانیم به واکسنی جهانی برای درمان انواع سرطان امیدوار باشیم.»

گروه پژوهشی اکنون در حال بهبود فرمول واکسن و آماده‌سازی برای آزمایش‌های انسانی است.

م/۱۱۰*

کد خبر 141752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha