به گزارش تابش کوثر ، پژوهشگران دانشگاه بیرمنگام دریافتهاند که نوشیدن کاکائوی حاوی فلاوانولهای زیاد، میتواند اثرات منفی غذاهای پرچرب بر عروق خونی را کاهش دهد. این تحقیق روی ۲۳ فرد جوان و سالم انجام شده و نشان داده است که مصرف کاکائوی غنی از فلاوانول باعث بهبود عملکرد عروق خونی و کاهش آسیبهای ناشی از استرس میشود.
دکتر کاترینا رندیرو، سرپرست این تحقیق، گفت: «افراد در زمان استرس معمولاً به غذاهای چرب روی میآورند. یافتههای ما نشان میدهد که اضافه کردن کاکائوی غنی از فلاوانول به چنین وعدههایی میتواند به محافظت از سیستم عروقی بدن کمک کند.»
در این مطالعه، شرکتکنندگان پس از صرف صبحانهای چرب شامل کرواسان و پنیر، یک آزمون ریاضی استرسزا انجام دادند. نتایج نشان داد گروهی که کاکائوی غنی از فلاوانول مصرف کرده بودند، در مقایسه با گروه دیگر، کاهش عملکرد عروق خونیشان بسیار سریعتر برطرف شد.
پروفسور جت فلدهویزن فن زانتن، یکی از پژوهشگران، اضافه کرد: «زندگی پر استرس امروزی تأثیر زیادی بر سلامت ما میگذارد. هر تغییری که بتواند این اثرات را کاهش دهد، ارزشمند است. مصرف کاکائوی کمشکر و غنی از فلاوانول میتواند یک انتخاب ساده و مفید برای این افراد باشد.»
این تحقیق که در مجله Food & Function منتشر شده، توصیه میکند برای حفظ سلامت، از کاکائوی کمشکر و با حداقل فرآوری استفاده کنید. اگر هم علاقهای به کاکائو ندارید، چای سبز یا میوههای غنی از فلاوانول مانند توتها میتوانند جایگزینهای خوبی باشند.
م/110*
۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۹

دانشمندان میگویند مصرف کاکائوی داغ و غنی از فلاوانول همراه با غذاهای چرب میتواند به سلامت قلب کمک کند و استرس ناشی از غذاهای ناسالم را کاهش دهد و تأثیر بزرگی بر سلامت داشته باشد.
کد خبر 130358