راز افزایش توان بدن در جنگ با سرطان در سبزیجات نارنجی‌رنگی

دانشمندان دانشگاه شیکاگو اعلام کردند که زئاگزانتین موجود در سبزیجاتی مانند هویج، فلفل دلمه‌ای، اسفناج و کلم، می‌تواند قدرت سلول‌های ایمنی بدن را در مبارزه با سرطان بالا ببرد.

به گزارش تابش کوثر، پژوهش تازه‌ای که در نشریه علمی منتشر شده است نشان می‌دهد زئاگزانتین، ماده‌ای زرد و نارنجی‌رنگ که تاکنون بیشتر به‌خاطر نقش آن در سلامت چشم شناخته می‌شد، توانایی تازه‌ای در تقویت ایمنی ضدسرطان دارد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد این ماده طبیعی شاید به‌عنوان مکملی ساده و در دسترس، درمان‌های سرطانی را مؤثرتر کند.

جینگ چن، استاد دانشگاه شیکاگو و سرپرست این تحقیق گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد یک ماده غذایی ساده می‌تواند اثر درمان‌های پیشرفته مانند ایمنی‌درمانی سرطان را افزایش دهد.»

این پژوهش ثابت کرده است که زئاگزانتین فعالیت سلول‌های T نوع CD8+ را که مسئول شناسایی و نابودی سلول‌های سرطانی هستند، بهبود می‌دهد. این ماده با تقویت گیرنده‌های سلول‌های T، قدرت این سلول‌ها در تولید مواد دفاعی و حمله به تومورها را افزایش می‌دهد.

در آزمایش‌های حیوانی، افزودن زئاگزانتین به رژیم غذایی باعث کند شدن رشد تومورها شد. همچنین ترکیب این ماده با روش‌های ایمنی‌درمانی باعث اثرگذاری بیشتر در نابودی تومورها شد.

در بررسی‌های بعدی روی سلول‌های انسانی نیز مشخص شد زئاگزانتین توانایی آن‌ها را برای نابودی سلول‌های سرطانی از جمله ملانوما و تومور مغزی گلیوبلاستوما بالا می‌برد.

این ماده به‌طور طبیعی در سبزیجاتی مانند هویج، فلفل نارنجی، اسفناج و کلم یافت می‌شود و به شکل مکمل‌های تقویتی نیز در دسترس است. به دلیل ارزان بودن، ایمنی و شناخته‌شده بودن اثرات آن، پژوهشگران امیدوارند در آینده نزدیک بتوان از زئاگزانتین به‌عنوان همراهی برای درمان‌های سرطان استفاده کرد.

با وجود این، دانشمندان تأکید کردند که نتایج فعلی هنوز در مراحل آزمایشگاهی و حیوانی به دست آمده است و برای تأیید نهایی نیاز به کارآزمایی‌های بالینی روی بیماران سرطانی وجود دارد.

م/۱۱۰*

کد خبر 142153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha