خدمت هوش مصنوعی در درمان و تشخص سرطان با یک عکس سلفی

پژوهشگران مدلی از هوش مصنوعی توسعه داده‌اند که قادر است تنها با تحلیل یک عکس سلفی، سن بیولوژیکی افراد و میزان سلامتی آنها را تخمین بزند. 

به گزارش تابش کوثر، این مدل که «فیس‌ایج» نام دارد، می‌تواند در تشخیص مناسب‌ترین روش درمانی بیماران سرطانی مورد استفاده قرار گیرد.

یک مدل جدید هوش مصنوعی به نام «فیس‌ایج» می‌تواند با استفاده از یک عکس سلفی، سن بیولوژیکی فرد را پیش‌بینی کند.

این مدل با مقایسه چهره افراد با سن تقویمی آن‌ها، سعی می‌کند میزان سالم‌بودن بدن را مشخص کند.

پژوهشگران می‌گویند این ابزار می‌تواند به پزشکان در انتخاب بهترین روش درمان برای بیماری‌هایی مانند سرطان کمک کند.

با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که پیش از استفاده بالینی، نیاز است داده‌های بیشتری درباره تأثیر واقعی این مدل بر نتایج درمان یا کیفیت زندگی بیماران جمع‌آوری شود.

«هوگو ارتس»، مدیر برنامه هوش مصنوعی در پزشکی در مرکز درمانی مس‌جنرال بریگم، در یک نشست خبری گفت: «یکی از اولین کارهایی که پزشکان هنگام درمان بیمار سرطانی انجام می‌دهند، ارزیابی وضعیت عمومی اوست. این ارزیابی اغلب ذهنی است، اما تصمیمات مهمی مانند شدت درمان به آن وابسته است».

وی افزود: «اگر بیماری جوان‌تر و سالم‌تر به نظر برسد، ممکن است تحمل درمان تهاجمی‌تری را داشته باشد و احتمالاً مدت بیشتری زنده بماند، حتی اگر از نظر سنی هم‌سن بیمار دیگری باشد که ضعیف‌تر به نظر می‌رسد».

به گفته نویسندگان این مطالعه، فیس‌ایج می‌تواند این قضاوت ذهنی را به یک معیار کمی تبدیل کند و به تصمیم‌گیری دقیق‌تر کمک کند.

مدل فیس‌ایج با بیش از ۵۸ هزار تصویر افراد بالای ۶۰ سال که در زمان عکس‌برداری وضعیت سلامتی معمولی داشتند، آموزش داده شده است.

سپس این مدل برای تخمین سن بیش از ۶ هزار بیمار سرطانی به کار گرفته شد. پژوهشگران دریافتند که این بیماران به طور متوسط پنج سال مسن‌تر از سن واقعی‌شان به نظر می‌رسند.

نتایج نشان داد افرادی که مسن‌تر به نظر می‌رسند، صرف‌نظر از سن تقویمی‌شان، شانس کمتری برای بقا دارند. سن تقویمی به تنهایی پیش‌بینی‌کننده مناسبی برای بقا نبود.

با این حال، این مدل هنوز آماده استفاده در بیمارستان‌ها نیست.

داده‌های آموزشی این مدل از منابعی مانند IMDb و ویکی‌پدیا گرفته شده‌اند که نماینده تمام جمعیت نیستند و عواملی مانند جراحی زیبایی، سبک زندگی و ویرایش دیجیتالی تصاویر در آن‌ها لحاظ نشده است.

به گفته پژوهشگران، مطالعات بیشتری با داده‌های متنوع‌تر برای سنجش دقت این مدل لازم است.

آنان همچنین در حال توسعه الگوریتم و آزمایش آن در شرایط غیر از سرطان هستند.

«ری مک»، انکولوژیست پرتودرمانی و نویسنده همکار مطالعه گفت: «فیس‌ایج می‌تواند شدت درمان‌هایی مانند شیمی‌درمانی و پرتودرمانی را برای هر بیمار شخصی‌سازی کند».

او افزود: «کارآزمایی بالینی برای مقایسه فیس‌ایج با معیارهای سنتی ارزیابی ضعف بیماران در حال آغاز است».

پژوهشگران تأکید کردند که باید دستورالعمل‌های اخلاقی درباره استفاده از داده‌های فیس‌ایج، از جمله جلوگیری از دسترسی شرکت‌های بیمه به این اطلاعات، تدوین شود.

ارتس اعلام کرد: «این موضوع بدون شک نیازمند توجه است تا اطمینان حاصل شود که این فناوری‌ها تنها در جهت منافع بیماران استفاده می‌شوند».

«نیکولا وایت»، پژوهشگر مراقبت تسکینی در کالج دانشگاهی لندن گفت: «در برخورد با انسان‌ها، وضعیت با آمار و ارقام متفاوت است. برای درک تأثیر این مدل، باید مطالعات بلندمدت انجام شود».

پژوهشگران تأکید کردند که این مدل جایگزین قضاوت پزشک نخواهد شد.

مک گفت: «این ابزار تنها یکی از داده‌های مکمل برای طراحی درمان فردی است، مثل یک علامت حیاتی جدید».

م/۱۱۰*

کد خبر 141179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha