به گزارش تابش کوثر و به نقل از تسنیم، در سه روز معاملاتی اخیر، شاخص کل بورس با ریزش ۶.۵۷درصدی مواجه شد و روز گذشته پس از ۵۰ روز، کانال دو میلیون و ۸۰۰ هزار واحد را نیز از دست داد.
در همین مدت، سرمایهگذاران حقیقی به دلیل افزایش ریسکهای سیاسی، حدود ۵ هزار میلیارد تومان از بازار خارج کردند؛ رقمی که از سوم شهریور ۱۳۹۹ تاکنون بیسابقه بوده است.
کارشناسان معتقدند فشار فروش هیجانی و نبود برنامهریزی مؤثر از سوی سازمان بورس، بهویژه در حوزه مدیریت دامنه نوسان و حمایتهای مالی ناکافی، از عوامل اصلی تشدید بحران اخیر بازار سرمایه به شمار میرود.
با وجود آنکه زیرساختهای اقتصادی کشور دچار آسیب جدی نشدهاند، اما نبود شفافیت اطلاعاتی و فقدان ارتباط موثر با فعالان بازار، فضای سردرگمی و بیاعتمادی را در میان سهامداران ایجاد کرده است.
بر همین اساس، تحلیلگران خواستار اقدامات فوری و هماهنگ دولت و نهادهای مالی برای بازسازی اعتماد و ایجاد ثبات در بازار هستند.
در همین راستا، محمدرضا بهرامن، نایبرئیس اتاق ایران، با اشاره به نشست مشترک هیئت رئیسه این نهاد با رئیسجمهور، وزرای صنعت، اقتصاد و کار، رئیس بانک مرکزی و رئیس دفتر رئیسجمهور گفت: «طراحی بسته حمایتی برای شرکتهای صنعتی جهت جبران شوکهای ناشی از جنگ تحمیلی ۱۲روزه، جامع است و میتواند برای بخش تولید راهگشا باشد.»
وی همچنین اظهار کرد: «با تبادل نظر درباره ساماندهی بورس، امید میرود در روزهای آینده تمهیدات روانی و تخصصی لازم اتخاذ شود تا صاحبان سرمایه آسیب نبینند.»
م/۱۱۰
نظر شما