تاکید مهاجرانی بر پذیرش واقعیت ناترازی و عذرخواهی از مردم

با وجود وعده‌های پیشین برای جلوگیری از خاموشی در تابستان ۱۴۰۴، شهروندان در دومین ماه بهار با قطعی روزانه چهار ساعته برق مواجه شده‌اند؛ موضوعی که دولت آن را ناشی از «ناترازی» در تولید و مصرف انرژی دانسته و حل آن را نیازمند زمان می‌داند. 

به گزارش تابش کوثر، در نشست خبری سخنگوی دولت، فاطمه مهاجرانی با اشاره به تداوم بحران انرژی کشور گفت: «ناترازی‌ها متأسفانه واژه‌ای است که خود دولت هم تمایلی به استفاده از آن ندارد اما چاره‌ای جز پذیرش واقعیت نیست.» وی تاکید کرد که دولت برای حل این مشکل به زمان نیاز دارد.

او با بیان اینکه «ناترازی برق نتیجه تثبیت بلندمدت قیمت‌ها و نبود سرمایه‌گذاری کافی است»، افزود: «این وضعیت باعث کاهش مشارکت بخش خصوصی و آسیب به زیرساخت‌های تولید برق شده است.»

سخنگوی دولت اعلام کرد: «وزارت نیرو دو راهبرد اصلی را دنبال می‌کند؛ نخست، افزایش ظرفیت تولید در بخش‌های حرارتی و تجدیدپذیر و دوم، مدیریت مصرف انرژی.»

وی افزود: «در بخش تولید، ۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی افزوده شده و برنامه‌ریزی برای افزایش ۲ هزار مگاوات دیگر تا زمان اوج مصرف در حال انجام است.»

در خصوص مدیریت مصرف نیز، مهاجرانی گفت: «بیش از ۶ میلیون کنتور هوشمند نصب شده که بیشتر آن‌ها متعلق به مشترکان پرمصرف است تا از این طریق مصرف کنترل شود.»

او ضمن تأکید بر زمان‌بر بودن فرآیند رفع ناترازی اظهار داشت: «در بازه زمانی کوتاه نمی‌توان به خروجی مشخصی رسید.»

مهاجرانی در واکنش به فشارهای مجلس برای استیضاح وزیر نیرو تصریح کرد: «استیضاح حق مجلس است، اما امیدواریم این ابزار به جای استفاده سیاسی، برای حل مشکلات مردم به کار گرفته شود.»

در همین حال، روزنامه همشهری از قطعی‌های مکرر برق در تهران و شهرستان‌ها در اردیبهشت خبر داده و نوشته است: «با وجود افزایش تعرفه‌ها و وعده‌ مقام‌های وزارت نیرو مبنی بر عدم خاموشی، اکنون قطعی روزانه برق به چهار ساعت رسیده است.»

وزارت نیرو با هشدار نسبت به ناترازی شدید در بخش برق اعلام کرد: «رشد ۳۷ درصدی مصرف نسبت به سال گذشته نگران‌کننده و غیرمتعارف است.»

طبق اعلام این وزارتخانه، ۴۱ درصد از مخازن نیروگاه‌های برق‌آبی خالی است و با وجود افزایش تولید در نیروگاه‌های حرارتی، همچنان شرایط ناپایدار است.

مردم نیز از خاموشی‌های بی‌برنامه و اطلاع‌رسانی ناقص گلایه دارند. همزمان، برخی نمایندگان مجلس از نحوه توزیع خاموشی‌ها انتقاد کرده‌اند.

حسین حق‌وردی، نماینده شهریار گفت: «تخصیص ۵۰ مگاوات خاموشی به تهران و ۲۰۰ مگاوات به سایر شهرستان‌های استان ناعادلانه است.»

سارا فلاحی نیز اظهار داشت: «برق جاهایی که صدای‌شان بلندتر است قطع نمی‌شود؛ تبعیض بین شمال و جنوب شهر در خاموشی‌ها آشکار است.»

در شهر تهران نیز، مدیرعامل شرکت توزیع برق اعلام کرد که بیش از ۱۲ درصد از برق مصرفی مربوط به ادارات است و اگر کاهش مصرف نداشته باشند، مشمول قطع برق خواهند شد.

کامبیز ناظریان گفت: «مصرف ۲۵۰۰ مگاواتی سامانه‌های سرمایشی قابل کنترل است و با تنظیم دمای کولرها روی ۲۵ درجه، می‌توان تا ۳۰۰ مگاوات صرفه‌جویی کرد.»

در اطلاعیه شرکت توزیع برق تهران آمده است که برای اطلاع از برنامه خاموشی‌ها، شهروندان می‌توانند از سامانه www.tbtb.ir، اپلیکیشن "برق من"، سامانه ۱۲۱، یا کد دستوری #۱۲۱۵۰۰ استفاده کنند.

در پایان، دولت با اظهار تأسف از مشکلات ناشی از قطع برق، از مردم عذرخواهی کرد. مهاجرانی گفت: «می‌دانیم که قطع برق به مردم فشار می‌آورد؛ بسیار متأسفیم و به‌صورت رسمی عذرخواهی می‌کنیم. اما حل این موضوع زمان‌بر است.»
 

م/۱۱۰

کد خبر 141128

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha