هشدار بهداشت جهانی درباره شیوع مننژیت W در میان زائران حج

کارشناسان بهداشتی از شناسایی چند مورد مننژیت W در میان زائران بازگشته از مکه خبر دادند و نسبت به لزوم واکسیناسیون هشدار داده‌اند.

به گزارش تابش کوثر، بنابر اعلام آژانس امنیت سلامت بریتانیا (UKHSA)، پنج مورد ابتلا به مننژیت W بین ماه‌های فوریه و مارس در این کشور تأیید شده که همه این افراد یا به‌تازگی از سفر زیارتی به مکه بازگشته بودند یا با یکی از اعضای خانواده زائر تماس نزدیک داشته‌اند.

این بیماری که غشاهای محافظ مغز و نخاع را درگیر می‌کند، عمدتاً از طریق قطرات تنفسی ناشی از سرفه، عطسه یا بوسیدن منتقل می‌شود.

علائم اولیه این بیماری می‌تواند شبیه سرماخوردگی یا آنفلوآنزا باشد، اما در صورت عدم درمان فوری، می‌تواند به سپسیس (عفونت خون)، آسیب مغزی، تشنج و حتی مرگ منجر شود.

دکتر شماز لدانی، اپیدمیولوژیست ارشد UKHSA تأکید کرد: « با توجه به موارد اخیر در میان بازگشتگان  از حج و خانواده‌های آنان، واکسیناسیون برای زائران سعودی ضروری است،. مننگوکوکال می‌تواند کشنده باشد و در برخی از بازماندگان منجر به مشکلات جدی و دائمی از جمله ناشنوایی، آسیب مغزی و قطع عضو شود.»

او افزود: «زائران باید حداقل ده روز پیش از سفر واکسینه شوند و نسبت به علائمی مانند تب ناگهانی، سردرد شدید، سفتی گردن یا بثورات پوستی هوشیار باشند. اگر کسی تا دو هفته پس از بازگشت از عربستان بیمار شود، باید فوراً به پزشک مراجعه کند و سفر اخیر خود را اطلاع دهد.»

دکتر سُهیرا دار، رئیس انجمن پزشکی اسلامی بریتانیا نیز گفت: «میلیون‌ها نفر در طول زیارت‌ در اماکن اقامتی و حمل‌ونقل عمومی در تماس نزدیک با یکدیگر قرار دارند که این امر احتمال انتقال بیماری‌های عفونی مانند مننژیت را افزایش می‌دهد.»

او افزود: «این انجمن واکسن مننژیت MenACWY را به‌شدت برای همه زائران توصیه می‌کند.»

بر اساس اعلام UKHSA، چندین مورد مننژیت W در سال ۲۰۲۴ در افرادی شناسایی شده که اخیرا سفر به عربستان داشته‌اند. موارد مشابهی در فرانسه و آمریکا نیز گزارش شده است.

طبق داده‌های جدید سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بین ۷ ژانویه تا ۱۲ مارس، ۱۱ مورد تاییدشده ابتلا به مننژیت W در عربستان ثبت شده که همگی در میان زائران بوده‌اند.

مننژیت W توسط باکتری نیسریا مننژیتیدیس ایجاد می‌شود که ممکن است بدون علائم در حلق زندگی کند، اما در برخی موارد وارد جریان خون شده و باعث بیماری تهاجمی مننگوکوکی (IMD) و سپسیس می‌شود.

نرخ مرگ‌ومیر IMD حدود ۸ تا ۱۵ درصد گزارش شده است. علائم اولیه شامل تب، سردرد، سفتی گردن، حالت تهوع یا خواب‌آلودگی است.

با پیشرفت بیماری، علائم شدیدتری مانند درد در عضلات و شکم، راش پوستی تیره‌رنگ و تنگی نفس سریع پدیدار می‌شود.

حدود ۲۰ درصد از نجات‌یافتگان دچار ناتوانی‌های دائمی مانند آسیب مغزی، ناشنوایی، قطع عضو و اختلالات عصبی می‌شوند.

از میان هفت نوع باکتری مننگوکوکی (A، B، C، W، X، Y، Z)، مننژیت B حدود ۸۰ درصد از کل موارد را تشکیل می‌دهد، در حالی‌که نوع W حدود ۷ درصد از موارد بریتانیا را شامل می‌شود.

واکسن MenACWY علیه چهار نوع A، C، W و Y ایمنی ایجاد می‌کند و به نوجوانان ۱۴ ساله و افراد تا ۲۵ سالی که قبلاً واکسینه نشده‌اند ارائه می‌شود.

م/۱۱۰*

کد خبر 141087

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha