به گزارش تابش کوثر و به نقل از "WebMD"، پروبیوتیکها که به «باکتریهای مفید» نیز معروفاند، در برخی مواد غذایی مانند ماست و همچنین بهصورت مکملهای خوراکی یافت میشوند. پزشکان اغلب مصرف آنها را برای کمک به مشکلات گوارشی توصیه میکنند. این میکروارگانیسمها بهویژه زمانی اهمیت پیدا میکنند که تعادل طبیعی باکتریهای بدن، برای مثال پس از مصرف آنتیبیوتیکها، به هم میخورد.
پژوهشگران هنوز در حال بررسی دقیق سازوکار عملکرد پروبیوتیکها هستند، اما مشخص شده است که آنها میتوانند با جایگزینی باکتریهای مفید از دسترفته و متعادلسازی فلور میکروبی روده، به عملکرد صحیح بدن کمک کنند.
انواع مختلفی از پروبیوتیکها وجود دارد که هرکدام فواید خاص خود را دارند. رایجترین آنها لاکتوباسیلوس است که در ماست و غذاهای تخمیری یافت میشود و میتواند به درمان اسهال و کمک به افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند، کمک کند. بیفیدوباکتریوم که در برخی محصولات لبنی وجود دارد، در کاهش علائم سندرم روده تحریکپذیر (IBS) و برخی مشکلات گوارشی دیگر مؤثر است. نوع دیگری به نام ساکارومایسس بولاردی که یک مخمر است، در مقابله با اسهال و اختلالات گوارشی نقش دارد.
پروبیوتیکها با تأثیر بر اعصابی که حرکات روده را کنترل میکنند، به عبور بهتر غذا از دستگاه گوارش کمک میکنند. از آنها برای مدیریت بیماریهایی مانند سندرم روده تحریکپذیر، بیماریهای التهابی روده، اسهال عفونی و اسهال ناشی از مصرف آنتیبیوتیک استفاده میشود. برخی تحقیقات همچنین به نقش احتمالی آنها در بهبود مشکلات پوستی مانند اگزما، سلامت ادراری و واژینال، پیشگیری از آلرژی و سرماخوردگی و حتی سلامت دهان اشاره دارند.
در اغلب افراد، مصرف پروبیوتیکها بیخطر تلقی میشود، اما در روزهای ابتدایی ممکن است عوارض خفیفی مانند نفخ، گاز معده، اسهال یا ناراحتی گوارشی ایجاد شود. در صورت بروز واکنشهای آلرژیک یا مشکلات جدی، قطع مصرف و مراجعه به پزشک ضروری است.
انتهای پیام/Z110
نظر شما