هشدار درباره تأثیر زیاد شبکه‌های اجتماعی بر افسردگی نوجوانان

مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد استفاده زیاد از اینستاگرام در سنین ۱۳-۱۲ سالگی با علائم افسردگی همراه است.

به گزارش تابش کوثر، پژوهش جدیدی روی هزاران کودک نشان داده است که استفاده مداوم از شبکه‌های اجتماعی در آغاز نوجوانی می‌تواند احتمال بروز افسردگی را افزایش دهد. 

نتایج یک مطالعه در انگلیس روی بیش از ۱۲ هزار کودک ۱۲-۹ ساله نشان می‌دهد افزایش زمان استفاده از شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و تیک‌تاک در سنین ۱۳-۱۲ سالگی، با بیشترین سطح علائم افسردگی ارتباط دارد. کارشناسان نسبت به پیامدهای روانی استفاده زیاد از تلفن‌های هوشمند در این سن هشدار داده‌اند.

در حالی که پیش از این تصور می‌شد کودکان افسرده بیش از دیگران به سراغ این شبکه‌ها می‌روند، اما یافته‌های تازه نشان می‌دهد که افسردگی در سنین پایین‌تر لزوماً باعث استفاده بیشتر از شبکه‌های اجتماعی نمی‌شود.

بر اساس این تحقیق، میانگین زمان استفاده روزانه از شبکه‌های اجتماعی از هفت دقیقه به بیش از یک ساعت افزایش یافته است. پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سان‌فرانسیسکو نیز در گزارش خود اعلام کردند: «شبکه‌های اجتماعی ممکن است در بروز افسردگی نقش مستقیم داشته باشند».

دکتر جیسون نگاتا، متخصص کودکان و سرپرست این مطالعه گفت: «پیش‌تر مشخص شده که عواملی مانند کم‌خوابی و زورگویی سایبری می‌توانند زمینه‌ساز اختلالات روانی باشند».

در این مطالعه که داده‌های آن بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ جمع‌آوری شده، رفتار دیجیتال کودکان هر سال بررسی شده و ارزیابی سلامت روان آن‌ها از طریق مصاحبه با والدین انجام شده است.

پژوهشگران هشدار داده‌اند که والدین و فرزندان در برابر استفاده از شبکه‌های اجتماعی با یک «دوراهی» روبه‌رو هستند. با وجود نگرانی‌ها، این شبکه‌ها همچنان ابزار اصلی ارتباط میان نوجوانان به شمار می‌روند.

نگاتا گفت: «به‌عنوان پدر دو کودک می‌دانم گفتن اینکه "گوشی را کنار بگذار" کافی نیست». او تأکید کرد: «والدین می‌توانند با گفت‌وگوهای کردن درباره استفاده از گوشی، الگویی مثبت ارائه دهند».

او افزود: «تعیین زمان‌های بدون صفحه‌نمایش، مانند موقع غذا خوردن یا پیش از خواب، می‌تواند به شکل‌گیری عادت‌های سالم‌تر کمک کند».

پژوهشگران در پایان اعلام کردند که دقت نتایج به صداقت پاسخ‌های کودکان بستگی داشته و نیاز به بررسی‌های بیشتر درباره جزئیات تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان وجود دارد.

م/۱۱۰*

کد خبر 141294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha