به گزارش تابش کوثر، براساس این مطالعه، کودکانی که در سال ۲۰۲۰ به دنیا آمدهاند، دو تا هفت برابر بیشتر از متولدین دهه ۱۹۶۰ احتمال دارد در طول عمرشان با پدیدههای شدید اقلیمی مانند موج گرما، سیل، خشکسالی، آتشسوزی و نابودی محصولات کشاورزی مواجه شوند.
این بررسی نشان میدهد اگر گرمایش زمین با روند فعلی ادامه پیدا کند و تا پایان قرن به ۲/۷ درجه سانتیگراد برسد، تغییرات اقلیمی زندگی نسل جدید را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد.
اگر دمای زمین تا پایان قرن ۳/۵ درجه گرمتر شود، بیشتر کودکان پنجساله امروز در طول عمرشان با موجهای گرمای مرگبار روبهرو میشوند، نزدیک به یکسوم آنها نابودی محصولات کشاورزی را تجربه میکنند و حدود ۱۴ درصدشان گرفتار سیل خواهند شد.
در مقایسه، فقط ۱۶ درصد از متولدین ۱۹۶۰ چنین موجهای گرمایی را در طول عمر خود دیدهاند.
لوک گرانت، پژوهشگر مرکز مدلسازی اقلیمی کانادا و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «اگر دمای جهان در سطح ۱/۵ درجه تثبیت شود، حدود نیمی از کودکان امروز در معرض موجهای گرمای بیسابقه قرار خواهند گرفت.»
او اضافه کرد: «در سناریوی ۳/۵ درجه، بیش از ۹۰ درصد آنها با چنین شرایطی مواجه میشوند.»
این پژوهش که با ترکیب دادههای جمعیتی و مدلهای اقلیمی انجام شده، تصویر واضحی از میزان مواجهه نسلهای مختلف با بحران اقلیمی ارائه میدهد.
در این تحلیل، ۵۲ درصد از کودکان متولد ۲۰۲۰ در سناریوی ۱/۵ درجه با موج گرمای بیسابقه روبهرو خواهند شد، در حالیکه این رقم در سناریوی ۳/۵ درجه به ۹۲ درصد افزایش مییابد.
احتمال وقوع خشکسالی، طوفان، آتشسوزی و نابودی محصولات کشاورزی نیز در همه سناریوها افزایش چشمگیری دارد.
بر اساس این بررسی، ۲۹ درصد از متولدین ۲۰۲۰ در مسیر گرمایش ۳/۵ درجهای با نابودی محصولات کشاورزی روبهرو خواهند شد که بیشترین تأثیر در ایالات متحده، آمریکای جنوبی، آفریقا و شرق آسیا پیشبینی شده است.
در این میان، کودکان ساکن مناطق فقیر و گرمسیری بیشترین آسیب را خواهند دید.
۹۲ درصد از کودکان پنجسالهای که در خانوادههای کمدرآمد متولد شدهاند، با خطرات اقلیمی مادامالعمر روبهرو خواهند شد، در حالیکه این رقم برای کودکان ثروتمند ۷۹ درصد است.
گرانت گفت: «شرایط بیسابقه زندگی یعنی اینکه کسی در طول عمرش با تعداد زیادی بلایای شدید روبهرو شود؛ در حالیکه در شرایط عادی، احتمال چنین چیزی کمتر از یک در دههزار است.»
او تاکید کرد که این تحلیل تنها بخشی از واقعیت را نشان میدهد، چون تأثیر تغییرات اقلیمی بر مهاجرت، مرگومیر یا تولدها بررسی نشده است.
روسانا گوالدی و رایا موترک، از دانشگاه بولونیا، در یادداشتی نوشتند: «اگر روند انتشار گازهای گلخانهای متوقف نشود، کودکان امروز با بلایای شدیدتر و مکررتری روبهرو خواهند شد.»
آنها افزودند: «بیعدالتی بیننسلی باید در سیاستگذاریها و برنامهریزی برای کاهش انتشار کربن در نظر گرفته شود، در غیر اینصورت آینده نسلهای بعدی در معرض تهدید جدی قرار خواهد گرفت.»
م/۱۱۰*
نظر شما