به گزارش تابش کوثر، فریز کردن نان میتواند ارزش غذایی آن را بهتر کند. تحقیقات نشان داد که اگر نان سفید را فریز و بعد تست کنیم، شاخص گلیسمی آن پایین میآید.
این اتفاق به دلیل نشاسته مقاوم است. وقتی نان فریز میشود، نشاسته آن تغییر شکل میدهد و بخشی از آن به نشاسته مقاوم تبدیل میشود.
نشاسته مقاوم در روده باریک هضم نمیشود و وارد روده بزرگ میشود تا غذای باکتریهای مفید شود. مثل فیبر عمل میکند و برای بدن مفید است.
مطالعات علمی فواید زیادی برای نشاسته مقاوم برشمردهاند. از جمله این فواید میتوان به بهبود کنترل قند خون و حساسیت به انسولین، فزایش سلامت روده و تغذیه باکتریهای مفید، ایجاد احساس سیری بیشتر و تولید گاز کمتر نسبت به سایر فیبرها به دلیل تخمیر آهستهتر اشاره کرد.
نانهای سنتی مانند شاخص گلیسمی پایینتری دارند، اما فریز کردن نان میتواند برای همه انواع نان مفید باشد.
در نتیجه، فریز کردن نان نه تنها آن را تازه نگه میدارد، بلکه به کنترل قند خون و سلامت روده کمک میکند.
م/۱۱۰*
نظر شما