اخطار وزارت بهداشت درباره مصرف جگر خام و افزایش بیماری‌های عفونی 

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد باور رایج مبنی بر مفید بودن جگر خام برای رفع کم‌خونی فاقد پشتوانه علمی است و این کار می‌تواند خطرناک باشد.

به گزارش تابش کوثر، این دفتر هشدار داد: «مصرف جگر به‌صورت خام یا نیمه‌پخته می‌تواند عوامل بیماری‌زا را منتقل کند و سبب بروز بیماری‌های عفونی و انگلی مانند تب کریمه کنگو و سیاه‌زخم شود.» 

جگر و گوشت از منابع غنی آهن هستند، اما مصرف آن‌ها به‌صورت نیمه پخته خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد. بر اساس هشدار این مرکز، خوردن جگر خام و اعتقاد به درمان کم‌خونی مورد تأیید نیست و می‌تواند مخاطرات جدی مانند تب کریمه کنگو، سیاه‌زخم و بیماری‌های انگلی کبدی به همراه داشته باشد. 

همچنین، تحقیقات نشان می‌دهد جگر خام ممکن است حاوی باکتری‌هایی مانند کمپیلوباکتر، سالمونلا و ای.کولای باشد که منجر به مسمومیت غذایی و مشکلات گوارشی خطرناک می‌شوند. 

کارشناسان تأکید کردند برای پیشگیری از این خطرات، جگر و گوشت باید کاملاً پخته شوند. به منظور کاهش خطر ابتلا به ویروس‌هایی مانند تب کریمه کنگو، لازم است که قبل از مصرف گوشت و جگر، آنها به‌مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد) نگهداری شوند.

این توصیه‌ها به‌ویژه برای گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، زنان باردار و افراد مسن اهمیت بیشتری دارد. 

م/۱۱۰

کد خبر 141403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha