به گزارش تابش کوثر، عطسه کردن با فشار ناگهانی زیادی در مجاری تنفسی همراه است. اگر در لحظه عطسه دهان و بینی بسته شوند، فشار داخلی بهطور غیرطبیعی افزایش مییابد و میتواند به بافتهای داخلی آسیب بزند. این موضوع بهویژه در افرادی که حساسیتهای فصلی دارند و بهطور مکرر عطسه میکنند، اهمیت بیشتری دارد.
در یکی از موارد گزارششده، یک مرد سی ساله انگلیسی در حالیکه پشت فرمان خودرو نشسته بود و از علائم تب یونجه رنج میبرد، تلاش کرد عطسهاش را با بستن دهان و بینی متوقف کند، اما بلافاصله پس از آن دچار درد شدید و تورم در ناحیه گردن شد و به اورژانس مراجعه کرد.
پزشکان هنگام معاینه، صدایی غیرعادی در گردن او شنیدند و در بررسیهای بیشتر با تصویربرداری، متوجه وجود هوا در لایههای عمقی بافت گردن شدند؛ حالتی که به آن آمفیزم جراحی گفته میشود.
در نهایت سیتی اسکن نشان داد که پارگی کوچکی به اندازه ۲ در ۲ میلیمتر در نای او ایجاد شده که باعث نشت هوا به بافتهای اطراف شده بود. پزشکان علت این اتفاق را افزایش ناگهانی فشار داخل نای در زمان عطسه سرکوبشده اعلام کردند.
این بیمار بدون نیاز به عمل جراحی و با مراقبتهای بیمارستانی و استراحت کامل، پس از دو روز ترخیص شد و پس از پنج هفته، پارگی نای او بهطور کامل ترمیم شد.
پزشکان تأکید کردند که چنین موردی در منابع پزشکی بسیار نادر است و پیش از این، پارگی نای بیشتر در اثر ضربههای شدید یا عوارض پس از جراحی گزارش شده بود.
به گفته پزشکان: «افراد نباید با بستن دهان و بینی جلوی عطسه را بگیرند، زیرا این کار ممکن است به آسیبهای جدی در نای منجر شود.»
م/۱۱۰*
نظر شما