به گزارش تابش کوثر، برای نخستین بار در جهان، پیوند کامل مثانه با موفقیت در ایالت کالیفرنیا انجام شد؛ عملی بیسابقه که با همکاری فعال دکتر نیما نصیری، پزشک ایرانیتبار دانشگاه UCLA، صورت گرفت و امید تازهای برای درمان بیماران با مثانه غیرقابلعملکرد ایجاد کرد.
این جراحی نوآورانه بر روی اسکار لاراینزار، پدر ۴ فرزند و بیمار ۴۱ سالهای انجام شد که بهدلیل سرطان و نارسایی کلیوی، هر دو کلیه و مثانه خود را از دست داده بود. با پیوند موفق مثانه و کلیه از یک اهداکننده انسانی، او توانست از دیالیز بینیاز شود؛ اگرچه هنوز خطرات و ابهامات پزشکی در این زمینه وجود دارد.
دکتر نیما نصیری، متخصص اورولوژی در دانشگاه کالیفرنیا لسآنجلس (UCLA) و یکی از دو جراح اصلی این پروژه، درباره این موفقیت گفت: «این نخستین تلاش برای پیوند کامل مثانه است که بیش از چهار سال برای آن برنامهریزی و تحقیق انجام دادیم.»
او افزود: «برای بیماران مناسب، این روش میتواند بهعنوان گزینهای تازه و امیدبخش مطرح شود.»
این عمل با همکاری دکتر ایندربیر گیل، مدیر مؤسسه اورولوژی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انجام شد. او این جراحی را «لحظهای تاریخی در پزشکی» توصیف کرد و گفت: «اکنون میتوان مثانه را نیز به فهرست اعضایی افزود که با پیوند، زندگی بیماران را نجات میدهند یا بهبود میبخشند.»
در روشهای معمول، پس از برداشت مثانه، بخشی از روده برای دفع ادرار بهکار میرود؛ اما این شیوه اغلب با عوارضی مانند عفونت، مشکلات گوارشی و کیفیت پایین زندگی همراه است. به همین دلیل، سالها تلاش برای توسعه تکنیک پیوند مثانه در جریان بوده است.
این جراحی در اوایل ماه مه انجام شد و پزشکان روند بهبودی بیمار را مثبت ارزیابی کردهاند. البته هنوز مشخص نیست مثانه پیوندی در طول زمان چگونه عمل خواهد کرد و بیمار تا چه مدت به داروهای سرکوب سیستم ایمنی نیاز خواهد داشت.
قرار است تیم پزشکی UCLA با ادامه این پروژه در قالب کارآزماییهای بالینی، پیوندهای بیشتری انجام دهد و به درک بهتری از عوارض و موفقیت این روش در بیماران مبتلا به بیماریهای شدید مثانه برسد.
م/۱۱۰*
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۷

پزشکان با پیوند مثانه از یک اهداکننده، توانستند گامی تاریخی در درمان بیماران دارای مثانه غیرقابلعملکرد بردارند.
کد خبر 141260
نظر شما