به گزارش تابش کوثر، امیرپویان رفیعیشاد، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی و گردشگری استان تهران در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: «شرایط برای گردشگری خوب نیست. با توجه به اینکه گردشگری تلفیقی از سیاست، اقتصاد و فرهنگ است و موضوع امنیت در آن مستتر است، تا زمانی که تبلیغات منفی و هشدارهای پرهیز از سفر به ایران ادامه دارد، نمیتوان پیشبینی دقیقی درباره ورود گردشگران خارجی داشت.»
وی افزود: «تبلیغات ایرانهراسی پیش از جنگ تحمیلی هم وجود داشت اما اکنون شدت یافته است. پس از حمله اخیر اسرائیل، کشورهای خارجی هشدارهای سفر به ایران را افزایش دادهاند که این موضوع، سفر به ایران را خاص و چالشبرانگیز جلوه میدهد. باید منتظر بمانیم و ببینیم پیامدها به کدام سو میرود، امیدواریم اتفاقات خوبی رخ دهد.»
رفیعیشاد درباره سفرهای داخلی با اشاره به سفرهای تحمیلی در طول ۱۲ روز جنگ اخیر گفت: «در شرایط جنگی با پدیده متفاوتی مواجه شدیم. سفری که تحمیل شد و نهایتاً به مراسمهای محرم ختم شد. در این مدت، مشکلات مالی از هر زمان پررنگتر شد، چون بسیاری از کسبوکارها تعطیل شدند و مردم با چالشهای اقتصادی گستردهای مواجهاند.»
وی ادامه داد: «زمانی میتوان از موفقیت گردشگری داخلی صحبت کرد که اقشار متوسط قدرت خرید سفر را داشته باشند. در شرایط کنونی که حتی تأمین نیازهای اولیه مردم دشوار شده، طبیعی است که سفر اولویت نداشته باشد. در این شرایط، گردشگری با چالشهای جدی مواجه است.»
او درباره وضعیت سفرهای خارجی و بازگشایی سفارتخانهها نیز گفت: «بسیاری از سفارتخانهها تعطیل شده بودند و برخی هنوز فعالیت کنسولی و صدور ویزای خود را از سر نگرفتهاند. حتی اگر صدور ویزا آغاز شود، بدون برقراری کامل پروازها نمیتوان انتظار داشت سفر خارجی رونق بگیرد. برخی ایرلاینهای خارجی دو روز پرواز برقرار میکنند و سپس آن را لغو میکنند که این بیثباتی، آژانسهای ایرانی را با مشکل مواجه کرده و به فرآیند استرداد بلیتها کشیده است. اگر قرار است ایرلاینی به آسمان ایران بازگردد، باید تعهد و تداوم در برنامههایش داشته باشد.»
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی و گردشگری استان تهران درباره وضعیت دفاتر گردشگری گفت: «در تهران بیش از دو هزار دفتر گردشگری فعال است که هر یک بنگاه اقتصادی محسوب میشود. برخی از آنها به دلیل شرایط دشوار موجود، ناچار به تعدیل نیرو شدهاند. البته این کار بهراحتی امکانپذیر نیست، اما وقتی حمایتی از این بخش وجود ندارد، چارهای نمیماند.»
او تاکید کرد: «اقساط بانکی، مالیات و بیمهها بهطور منظم از دفاتر گردشگری مطالبه میشود. حداقل میشد تمهیداتی برای کاهش این فشارها در نظر گرفت. این موضوع در اختیار دولت است. ما درخواست کمک مالی نداریم، اما انتظار داریم در حوزههایی مانند بیمه، مالیات و خدمات، دولت حمایت بیشتری از صنوف داشته باشد.»
م/۱۱۰
نظر شما