موج‌های گرما شدیدتر می‌شوند

مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد گرمایش زمین، موج‌های گرما را شدیدتر و مرگبارتر کرده و جان هزاران نفر را گرفته است.

به گزارش تابش کوثر، پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که گرمایش جهانی در حال تبدیل شدن به موج‌های گرمایی شدیدتر و یکی از مرگبارترین تهدیدهای زیست‌محیطی قرن حاضر است. تنها در یک نمونه، موج گرمای اخیر در اروپا، تحت تأثیر مستقیم تغییرات اقلیمی، باعث مرگ هزاران نفر شد.

نتایج مطالعه‌ای که توسط پژوهشگران کالج سلطنتی لندن انجام شده نشان می‌دهد گرمایش جهانی عامل ۶۵ درصد از مرگ‌ومیر ناشی از موج گرمایی اخیر در اروپا بوده است. این مطالعه، که داده‌های مربوط به بازه ۲۳ ژوئن تا ۲ ژوئیه را در ۱۲ شهر از جمله لندن، پاریس، آتن، رم و مادرید بررسی کرده، حدود ۲۳۰۰ مرگ را به این موج گرما نسبت داده است.

محققان با مدل‌سازی داده‌های آب‌وهوایی گذشته تخمین زده‌اند که اگر جهان تاکنون ۱.۳ درجه سلسیوس گرم‌تر نشده بود، حدود ۱۵۰۰ نفر از این افراد زنده می‌ماندند.

گرمایش زمین دمای این موج گرما را بین ۱ تا ۴ درجه سلسیوس افزایش داده است.

این یافته‌ها بار دیگر هشدار می‌دهند که موج‌های گرما، با وجود نداشتن ظاهری فاجعه‌بار مانند طوفان یا آتش‌سوزی، می‌توانند تأثیرات خاموش اما بسیار مرگباری داشته باشند.

بن کلارک، پژوهشگر مؤسسه گرنتام در کالج سلطنتی لندن گفت: «موج‌های گرما معمولاً دیده نمی‌شوند، اما اثر آن‌ها ویرانگر است. افزایش ۲ یا ۳ درجه‌ای دما ممکن است مرز مرگ و زندگی برای هزاران نفر باشد.»

بر اساس این پژوهش، افراد بالای ۶۵ سال بیشترین آسیب را دیده‌اند و ۸۸ درصد از مرگ‌ها در این گروه سنی رخ داده است. با این حال، نزدیک به ۲۰۰ نفر از قربانیان بین ۲۰ تا ۶۵ سال سن داشتند که نشان می‌دهد گرما تهدیدی برای تمام گروه‌های سنی است.

در برخی شهرها مانند مادرید، تا ۹۰ درصد از مرگ‌ها به‌طور مستقیم به تغییرات اقلیمی مرتبط بوده‌اند. این تنها تصویری محدود از تأثیر موج‌های گرما در سطح جهانی است؛ پژوهشگران هشدار داده‌اند که تلفات کلی ممکن است در سطح قاره‌ای یا جهانی به ده‌ها هزار نفر برسد.

فریدریک اوتو، اقلیم‌شناس و یکی از نویسندگان مطالعه، اعلام کرد: «برای جلوگیری از مرگ‌های بیشتر، باید فوراً استفاده از سوخت‌های فسیلی را متوقف و سیستم‌های شهری مقاوم در برابر گرما طراحی کنیم. حفاظت از اقشار آسیب‌پذیر باید در اولویت قرار گیرد.»

ریچارد آلن، استاد علوم اقلیمی در دانشگاه ریدینگ گفت: «این مطالعه سندی دیگر است بر اینکه تغییرات اقلیمی، شدت و بسامد موج‌های گرما را به‌طور نگران‌کننده‌ای افزایش داده است.»

او هشدار داد: «در حالی که بخشی از جهان زیر گرمای بی‌سابقه می‌سوزد، بخش‌های دیگر ممکن است با بارش‌های سیل‌آسا و بلایای طبیعی مواجه شوند و این واقعیت اقلیم جدید ماست.»

م/۱۱۰*

کد خبر 141670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha