به گزارش تابش کوثر، کمیسیون اروپا روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد: «اتحادیه اروپا در مسیر کاهش ۵۴ درصدی انتشار خالص گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۳۰ نسبت به سال ۱۹۹۰ قرار دارد»؛ هدفی که تنها یک درصد کمتر از تعهد قانونی کاهش ۵۵ درصدی این اتحادیه است.
این تحلیل نشان میدهد دولتهای عضو در دو سال گذشته تلاشهای خود را برای کاهش انتشار افزایش دادهاند، با وجود مخالفتهای سیاسی برخی کشورها که خواستار تضعیف سیاستهای سبز اتحادیه هستند.
اروپا سریعترین روند گرمشدن را در جهان دارد و در سالهای اخیر با سیلهای مخرب و آتشسوزیهای مرگبار ناشی از تغییرات اقلیمی روبهرو بوده است.
با افزایش قیمت انرژی پس از کاهش عرضه گاز روسیه در سال ۲۰۲۲ و همچنین احتمال اعمال تعرفههای آمریکا، برخی دولتها از بروکسل خواستهاند که سیاستهای اقلیمی را برای حمایت از صنایع دچار بحران، تعدیل کند.
وپکه هوکسترا، کمیسر اقلیمی اتحادیه اروپا، اعلام کرد: «اتحادیه اروپا سرمایهگذاری در فناوریهای پاک را افزایش خواهد داد تا صنایع بتوانند از گذار سبز اروپا بهرهمند شوند.» وی افزود: «انتشار گازهای گلخانهای از سال ۱۹۹۰ تاکنون ۳۷ درصد کاهش یافته، در حالی که اقتصاد حدود ۷۰ درصد رشد داشته است. اکنون باید این حرکت را ادامه دهیم.»
بر اساس آخرین دادههای موجود، تا سال ۲۰۲۳ اتحادیه اروپا موفق به کاهش ۳۷ درصدی انتشار گازهای گلخانهای نسبت به سال ۱۹۹۰ شده است.
کمیسیون اروپا در گزارش خود پیشرفت قابلتوجهی را در بخش انرژی گزارش کرده و اعلام کرد در سال ۲۰۲۳، ۲۴ درصد مصرف انرژی اتحادیه از منابع تجدیدپذیر تأمین شده است.
در مقابل، بخشهای کشاورزی و حملونقل همچنان عقبماندهاند. سال گذشته، کشاورزان در سراسر اروپا ماهها در اعتراض به سیاستهای زیستمحیطی اتحادیه تظاهرات کردند. این بخش تا حد زیادی از مقررات اقلیمی اتحادیه معاف مانده بود، و بروکسل در واکنش به اعتراضات، برخی قوانین زیستمحیطی برای کشاورزان را تضعیف کرد.
تغییرات در کاربری زمین شامل کشاورزی و جنگلداری نیز بهواسطه آتشسوزیهای گسترده که ظرفیت جذب کربن زمین را کاهش دادهاند، تاثیرات منفی برجای گذاشته است. کمیسیون اعلام کرد: «ظرفیت طبیعی جذب کربن در زیستبومهایی چون مراتع و جنگلها تا سال ۲۰۳۰ بهبود نخواهد یافت.»
هدف اقلیمی اتحادیه اروپا برای سال ۲۰۳۰ یکی از جاهطلبانهترین اهداف جهانی در میان اقتصادهای بزرگ محسوب میشود. با این حال، ارائه هدف اقلیمی جدید برای سال ۲۰۴۰ به دلیل فشارهای سیاسی، با تأخیر مواجه شده است.
م/۱۱۰*
نظر شما