۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۷
افزایش آرام ابتلا به کرونا در کشور 

وزارت بهداشت نسبت به رشد موارد بیماری کرونا هشدار داد و متخصصان خواستار دقت بیشتر در رعایت مراقبت‌های بهداشتی شدند.

به گزارش تابش کوثر، در حالی‌که موارد ابتلا به کووید-۱۹ در هفته‌های اخیر به‌صورت تدریجی در حال افزایش است، وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به تشدید اقدامات مراقبتی هشدار داده است. به گفته یکی از اعضای کمیته علمی کرونا، هنوز نشانه‌ای از ظهور یک سویه جدید دیده نمی‌شود، اما بررسی‌ها ادامه دارد.

دکتر محمدرضا صالحی، عضو کمیته علمی کرونا و استاد بیماری‌های عفونی بیمارستان امام خمینی (ره)، می‌گوید در روزهای اخیر میزان مراجعه و بستری بیماران کرونایی نسبت به گذشته افزایش داشته است.

او در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: «نامه وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مبنی بر افزایش کرونا واصل شده است. بررسی‌ها بیانگر این است میزان عفونت‌های تنفسی طی دو هفته گذشته نسبتا افزایش یافته و این موضوع به طور ویژه در هفته پیش بیشتر مشهود است.»

صالحی با اشاره به روند موارد بستری در بیمارستان امام خمینی افزود: «میزان مراجعه برای بیماری کرونا حدود یک یا دو مورد در هر هفته بود، این درحالیست که میزان مراجعه برای این بیماری به صفر درصد رسیده بود. در حال حاضر، میزان مراجعه افزایش یافته و به نحوی است که میزان روزانه برای بیماری کرونا طی چند روز گذشته به ۵ تا ۸ نفر رسیده است.»

او تاکید کرد که روند افزایش ابتلا فعلاً آهسته است، اما برای نتیجه‌گیری نهایی باید منتظر پایش‌های بیشتر بود.

صالحی در ادامه گفت: «اطلاعاتی که در اختیار دارم بیانگر این است که با سویه جدید مواجه نیستیم اما همکاران ایمونولوژی می‌بایست به بررسی شرایط بپردازند تا بدانیم آیا با سویه جدید مواجه هستیم یا سویه‌های قدیمی طغیان کرده‌اند؟»

او درباره علائم بیماری نیز توضیح داد: «سیستم تنفسی فوقانی تحت تاثیر قرار می‌گیرد و علائمی مانند گلودرد، سردرد، آبریزش بینی و عطسه و سرفه خشک دارد. همچنین افراد مسن، بیماران دارای بیماری زمینه‌ای و افرادی که پیوند عضو انجام داده‌اند نیز دارای درگیری ریوی می‌شوند.»

صالحی درباره رعایت توصیه‌های بهداشتی گفت: «اگرچه کودکان جزو گروه‌های پرخطر محسوب می‌شوند اما داده‌ها از افزایش این بیماری در اطفال حکایت نمی‌کند. افراد دارای بیماری زمینه‌ای جدی مانند نارسایی کلیوی و نارسایی قلبی، بزرگسالان بالای ۶۵ سال، بیماران شیمی‌درمانی، افرادی که از کورتون استفاده می‌کنند و افراد پیوند عضو می‌بایست نسبت به رعایت پروتکل‌ها دقت کنند و از حضور در مکان‌های عمومی مانند مترو، اتوبوس و هرگونه اجتماعی خودداری کنند.»

او تأکید کرد این گروه‌ها باید تا روشن شدن وضعیت بیماری از تماس با افراد مشکوک خودداری کنند و نکات بهداشتی را به‌دقت رعایت کنند.
 

م/۱۱۰

کد خبر 141166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha