به گزارش تابش کوثر و به نقل از فولادنیوز، صنعت فولاد ایران سالهاست با چالشهای ناشی از کمبود انرژی روبهرو است. در فصول سرد، افت فشار گاز تولید کارخانهها را کاهش میدهد و در تابستان نیز قطعی برق، روند تولید را مختل میکند. این مشکلات، برنامهریزی برای تولید و صادرات را با دشواریهای زیادی مواجه کرده است.
بررسی عملکرد فولاد کاوه جنوب کیش نمونهای از این بحران است. این شرکت که ظرفیت تولید ۲.۴ میلیون تن شمش فولادی را دارد، در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ با کاهش ۱۷.۴ درصدی تولید مواجه شده که دلیل اصلی آن محدودیتهای انرژی بوده است. این روند در بهمنماه امسال تشدید شده و تولید این شرکت به پایینترین سطح خود در سال جاری رسیده است.
طبق گزارش عملکرد فولاد کاوه، این شرکت در بهمنماه ۶۱ هزار و ۶۵۶ تن شمش بیلت و ۳۵ هزار و ۶۰۴ تن آهن اسفنجی تولید کرده که در مجموع ۹۷ هزار و ۲۶۰ تن میشود. این میزان نسبت به دیماه ۲۸ درصد، نسبت به بهمن سال گذشته ۵۳ درصد و در مقایسه با میانگین ۱۲ ماه گذشته بیش از ۶۰ درصد کاهش داشته است.
کاهش تولید، افت فروش و کاهش درآمد
افت تولید، بازار فروش فولاد کاوه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. این شرکت در بهمنماه ۵۴ هزار و ۴۴۸ تن شمش بیلت فروخته که در مقایسه با میانگین ۱۲ ماه گذشته ۵۸ درصد، نسبت به بهمنماه سال گذشته ۳۹ درصد و نسبت به ماه گذشته ۳۶ درصد کاهش داشته است.
کاهش تولید و فروش، درآمد فولاد کاوه را نیز کاهش داده است. این شرکت در بهمنماه ۱,۴۸۵ میلیارد تومان از فروش بیلت درآمد کسب کرده که نسبت به دیماه ۳۲ درصد، بهمن سال گذشته ۱۵.۷ درصد و میانگین ۱۲ ماه گذشته ۴۷ درصد کاهش داشته است.
چالشهای انرژی و تأثیر بر صادرات
بر اساس گزارشهای منتشرشده، فولاد کاوه در ۱۱ ماهه ۱۴۰۳ حدود ۲ میلیون و ۶۲۹ هزار تن تولید داشته که از این میزان ۱.۴ میلیون تن آهن اسفنجی وارد زنجیره تولید شده است. این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد کاهش داشته است. کاهش تولید، بر فروش نیز تأثیر گذاشته و فروش شرکت در این مدت با ۱۱.۶ درصد کاهش به یک میلیون و ۳۹۹ هزار تن رسیده است.
از این میزان فروش، ۲۲۷ هزار تن به آهن اسفنجی و ۱۱۸ هزار تن به صادرات اختصاص یافته است. با وجود رشد قیمت بیلت در یک سال گذشته، محدودیتهای انرژی باعث شده که درآمد شرکت از فروش محصولات در ۱۱ ماهه امسال به ۳۰ هزار و ۲۰۱ میلیارد تومان برسد که نسبت به سال گذشته بیش از ۳ درصد کاهش یافته است.
نگرانیها از آینده صنعت فولاد
ایران به عنوان یکی از ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد جهان، در صورت ادامه بحران انرژی با چالشهای جدیتری در تولید و صادرات مواجه خواهد شد. کارشناسان هشدار میدهند که عدم تأمین پایدار انرژی، علاوه بر کاهش تولید، جایگاه ایران را در بازارهای بینالمللی تهدید کرده و سرمایهگذاریهای جدید را با ریسکهای بالا مواجه خواهد کرد.
با توجه به نقش کلیدی فولاد در اقتصاد کشور، تأمین پایدار انرژی برای این صنعت ضروری است. در غیر این صورت، روند نزولی تولید و صادرات ادامه خواهد یافت و ایران در بازارهای جهانی جایگاه خود را از دست خواهد داد.
م/۱۱۰
۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۳

قطعی گاز در زمستان و محدودیت برق در تابستان، صنعت فولاد ایران را با چالشهای جدی مواجه کرده است.
کد خبر 140634
نظر شما