به گزارش تابش کوثر، در حالی که امیدها به پیشرفت در مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین تقویت شده، قیمت نفت روندی صعودی به خود گرفته و همزمان، افزایش تنشها میان هند و پاکستان باعث بالا رفتن قیمت طلا بهعنوان دارایی امن شده است.
قیمت نفت در معاملات روز پنجشنبه پس از کاهش بیش از یک دلاری در روز گذشته، با رشد ۰.۲ درصدی مواجه شد. نفت برنت با افزایش ۱۰ سنتی به ۶۱.۲۲ دلار و نفت وستتگزاس آمریکا با رشد ۱۳ سنتی به ۵۸.۲۰ دلار در هر بشکه رسید.
تحلیلگر بازار، تینا تِنگ در گفتگو با رویترز، اظهار کرد: «خوشبینی نسبت به مذاکرات تجاری آمریکا و چین مهمترین عامل حمایت از رشد قیمت نفت است.»
او افزود: «نشانههای کاهش تنش میان دو کشور باعث شده بازار دوباره جان بگیرد و قیمتها در بازار فروشرفته بهبود یابد.»
در ادامه تحولات، قرار است وزیر خزانهداری آمریکا، اسکات بسنت، روز ۱۰ مه با مقام ارشد اقتصادی چین در سوئیس دیدار کند. در حالی که دونالد ترامپ گفته چین آغازگر مذاکرات بوده، تأکید کرده که آمریکا حاضر به کاهش تعرفهها برای کشاندن چین به پای میز مذاکره نیست. بسنت نیز اعلام کرده این گفتوگوها هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد.
از سوی دیگر، نگرانیها درباره کاهش تقاضا برای نفت، مانع از افزایش بیشتر قیمتها شده است. فدرال رزرو آمریکا با وجود حفظ نرخ بهره، درباره چشمانداز اقتصادی هشدار داده که همین موضوع به تقویت ارزش دلار و فشار بر بازار کالاها منجر شده است.
افزایش ارزش دلار باعث میشود نفت برای کشورهای دیگر گرانتر تمام شود و این موضوع میتواند بر میزان تقاضا تأثیر بگذارد. همچنین افزایش ذخایر بنزین در آمریکا نیز نشانهای از کاهش مصرف در آستانه فصل پرمصرف تابستانی تلقی میشود.
همزمان با این تحولات، اوپک و متحدانش (اوپکپلاس) تولید نفت خود را افزایش دادهاند که این موضوع فشار بیشتری به قیمتها وارد کرده است.
در بازار طلا نیز شاهد رشد قابل توجه قیمتها در پی افزایش تنشها میان هند و پاکستان بودهایم. طلا که همواره بهعنوان پناهگاه امن در زمان بحران شناخته میشود، با افزایش تقاضا مواجه شده است.
قراردادهای ماه ژوئن طلا در بازار معاملات کالای هند (MCX)، با قیمت ۹۷,۳۲۳ روپیه برای هر ۱۰ گرم باز شد. در روز ۸ مه، قیمت طلا در شهرهای مختلف هند به این ترتیب اعلام شد: در دهلی، طلای ۲۲ عیار ۹۱,۴۵۰ روپیه و ۲۴ عیار ۹۹,۷۵۰ روپیه؛ در بمبئی، چنای، کلکته و بنگلور، ۲۲ عیار ۹۱,۳۰۰ روپیه و ۲۴ عیار ۹۹,۶۰۰ روپیه؛ در جیپور و لکنو، ۲۲ عیار ۹۱,۴۵۰ روپیه و ۲۴ عیار ۹۹,۶۵۰ روپیه؛ در حیدرآباد، ۲۲ عیار ۹۱,۳۰۰ روپیه و ۲۴ عیار ۹۹,۶۰۰ روپیه؛ و در احمدآباد، ۲۲ عیار ۹۱,۳۵۰ روپیه و ۲۴ عیار ۹۹,۶۵۰ روپیه قیمتگذاری شد.
دویویا گگلانی، تحلیلگر ارشد بازار، گفت: «بازار طلا تحت تأثیر نگرانیهای مربوط به مذاکرات آمریکا و چین روندی صعودی پیدا کرده و تا زمانی که این فضای بیاعتمادی ادامه داشته باشد، تقاضا برای طلا افزایش خواهد یافت.»
م/۱۱۰*
نظر شما