جهش ایران به رتبه هشتم جهان در تولید محصولات سلول‌درمانی

دبیر ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی از صعود رتبه ایران در حوزه سلول‌درمانی از دوازدهم به هشتم جهان خبر داد.

به گزارش تابش کوثر، در نشست خبری «دستاوردهای حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی» که با حضور دکتر سرکار رئیس مرکز توسعه راهبردی، دکتر قانعی دبیر ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی و دکتر لموکی معاون حقوقی و امور مجلس برگزار شد، قانعی با اشاره به جایگاه علم و فناوری در بیانات رهبر معظم انقلاب و نقش آن در مقابله با فشارهای خارجی گفت: «با همکاری همه بخش‌ها باید فناوری‌های راهبردی را به‌گونه‌ای توسعه دهیم که وابستگی کشور از بین برود و اقتصاد سلامت تقویت شود.»

وی از پیگیری جدی دو پروژه مهم تولید داخلی انسولین و پلاسما خبر داد و افزود: «سالانه برای واردات پلاسما بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌شود و واردات انسولین نیز هزینه ارزی بالایی دارد. با راه‌اندازی کامل خطوط تولید، ظرف دو سال آینده نیاز به واردات این دو محصول به صفر خواهد رسید.»

قانعی با تأکید بر ضرورت توسعه فناوری‌های بومی گفت: «در شرایط تحریم، تکیه بر توان داخلی تنها راه حفظ استقلال کشور در حوزه سلامت است. این خودکفایی علاوه بر صرفه‌جویی ارزی، بازگشت یارانه‌ها به اقتصاد ملی را به همراه دارد.»

دبیر ستاد زیست‌فناوری با اشاره به جایگاه برتر ایران در منطقه در حوزه داروهای زیست‌فناورانه اعلام کرد: «ایران در آسیا رتبه پنجم را دارد و حتی در سخت‌ترین شرایط تحریم، کمبودی در داروهای زیستی کشور ایجاد نشد.»

وی همچنین از پروژه اصلاح نژاد مرغ آرین برای کاهش وابستگی به واردات جوجه یک‌روزه و طرح‌های فناورانه در حوزه شیلات خبر داد و گفت: «با توجه به تغییرات اقلیمی، استفاده از فناوری‌های نوین در شیلات در دستور کار قرار دارد.»

قانعی پیشرفت ایران در حوزه سلول‌های بنیادی را چشمگیر دانست و افزود: «سال گذشته تنها یک محصول سلول‌درمانی در بازار داشتیم و در رتبه دوازدهم جهان بودیم، اما امسال با عرضه پنج محصول، به رتبه هشتم رسیدیم. هدف ما قرار گرفتن در میان پنج کشور برتر دنیاست.»

وی با انتقاد از نبود متولی مشخص برای اجرای برخی توافقات فناورانه گفت: «بسیاری از قراردادها با گذشت سال‌ها عملیاتی نشده و توسعه فناوری به شکل جزیره‌ای و پراکنده پیش رفته که این مسئله مزیت رقابتی کشور را کاهش داده است.»

قانعی در پایان تأکید کرد: «توسعه واقعی فناوری تنها زمانی محقق می‌شود که زیرساخت، قانون، سرمایه‌گذاری هدفمند و انسجام اجرایی همزمان تقویت شوند؛ در غیر این صورت فناوری به موتور محرک اقتصاد کشور تبدیل نخواهد شد.»

م/۱۱۰

کد خبر 141950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha