بریکس: کشورهای ثروتمند باید هزینه مقابله با بحران اقلیمی را بپردازند

رهبران بریکس در بیانیه‌ای مشترک خواستار ایفای نقش کشورهای توسعه‌یافته در تأمین مالی گذار اقلیمی و مقابله با اقدامات "حمایت‌گرایانه" غرب شدند.

به گزارش تابش کوثر، در آخرین روز نشست سران بریکس در ریودوژانیرو، رهبران کشورهای عضو با انتشار بیانیه‌ای مشترک، خواستار ایفای نقش فعال کشورهای توسعه‌یافته در تأمین مالی گذار جهانی به انرژی پاک شدند و از اقدامات اخیر اروپا در زمینه مالیات کربنی و قوانین ضد جنگل‌زدایی انتقاد کردند.

رهبران گروه بریکس، شامل کشورهایی چون ایران، برزیل، چین، هند، روسیه، آفریقای جنوبی و اعضای جدید این بلوک، در بیانیه‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، تاکید کردند که تأمین مالی مقابله با تغییرات اقلیمی وظیفه کشورهای توسعه‌یافته در قبال کشورهای در حال توسعه است.

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، با اشاره به نقش کشورهای جنوب جهانی در مقابله با بحران اقلیمی، از اهمیت مشارکت این کشورها در اجلاس اقلیمی سازمان ملل متحد که قرار است نوامبر امسال در برزیل برگزار شود، سخن گفت.

رهبران بریکس در این بیانیه همچنین تاکید کردند که با وجود تلاش‌ها برای کاهش انتشار کربن، سوخت‌های فسیلی همچنان نقش مهمی در تامین انرژی کشورهای در حال توسعه ایفا می‌کنند.

مارینا سیلوا، وزیر محیط زیست برزیل، درباره برنامه‌های اکتشاف نفت در سواحل آمازون گفت: «ما در جهانی پر از تناقض زندگی می‌کنیم. مهم این است که اراده عبور از این تناقضات را داریم.»

در بیانیه بریکس همچنین از طرح پیشنهادی برزیل برای حفاظت از جنگل‌های در معرض خطر، موسوم به "صندوق جنگل‌های استوایی برای همیشه" حمایت شد. این صندوق با هدف تأمین منابع مالی فراتر از تعهدات توافق‌نامه پاریس، برای کشورهای در حال توسعه طراحی شده است.

دو منبع مطلع به رویترز گفتند که چین و امارات در مذاکرات با وزیر دارایی برزیل، فرناندو حداد، اعلام کرده‌اند قصد دارند در این صندوق سرمایه‌گذاری کنند.

رهبران بریکس در بیانیه خود همچنین به شدت از سیاست‌هایی چون مالیات مرزی کربن و قوانین ضد جنگل‌زدایی اروپا انتقاد کردند و این اقدامات را «اقداماتی تبعیض‌آمیز و حمایت‌گرایانه به بهانه نگرانی‌های زیست‌محیطی» خواندند.

نشست ریودوژانیرو که اولین نشست با حضور اندونزی به‌عنوان عضو جدید بود، با تاکید بر نقش بریکس به‌عنوان نماد چندجانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل برگزار شد. رهبران این گروه همچنین به‌صورت غیرمستقیم از سیاست‌های نظامی و تجاری ایالات متحده انتقاد کردند و خواستار اصلاح نهادهای بین‌المللی شدند که در حال حاضر عمدتاً تحت مدیریت آمریکا و اروپا هستند.

لولا داسیلوا در سخنان افتتاحیه نشست گفت: «بریکس وارث جنبش عدم تعهد است. در شرایطی که چندجانبه‌گرایی مورد هجمه قرار گرفته، استقلال ما بار دیگر به چالش کشیده شده است.»

همچنین بریکس در بیانیه نهایی حملات نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران و غزه را محکوم کرد. 

م/۱۱۰*

کد خبر 141650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha