شاخص کیفیت هوا به مرز خطر رسید

افزایش غلظت آلاینده‌ها، کیفیت هوا را برای همه گروه‌ها ناسالم کرد؛ از سوی دیگر سازمان هواشناسی نسبت به ناپایداری‌های جوی در مناطق جنوبی، شرقی و شمالی کشور هشدار داد.

به گزارش تابش کوثر، در حالی که تهران برای دومین روز متوالی با شاخص بالای آلودگی در وضعیت «ناسالم برای همه» قرار دارد، سازمان هواشناسی نسبت به وقوع رگبارهای سیل‌آسا در ۳ استان و ناپایداری گسترده جوی در نقاط مختلف کشور هشدار داده است.

میانگین شاخص کیفیت هوای تهران صبح امروز دوشنبه به عدد ۱۵۹ رسید و وضعیت را در حالت قرمز (ناسالم برای تمام گروه‌های جامعه) قرار داد.

آلاینده شاخص، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است و شرایط ناپایدار آلودگی دست‌کم تا فردا ادامه خواهد داشت.

در این وضعیت، سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی باید از فعالیت‌های خارج از منزل پرهیز کنند و سایر افراد نیز فعالیت‌های سنگین را کاهش دهند.

روز گذشته نیز شاخص هوا در تهران به عدد ۲۱۰ رسید که معادل وضعیت بسیار ناسالم بود.

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا، امسال تاکنون تهران ۶۷ روز هوای قابل‌قبول، ۳۹ روز ناسالم و تنها یک روز هوای پاک داشته است.

از سوی دیگر، سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی نسبت به تشدید ناپایداری‌های جوی در مناطق مختلف کشور هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امروز دوشنبه در استان‌های شمالی مانند آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، استان‌های ساحلی خزر، ارتفاعات شرق تهران و شمال سمنان بارش پراکنده، رعدوبرق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود.

از سه‌شنبه تا جمعه، در ساعات بعدازظهر تا اوایل شب، در شمال‌غرب کشور، ارتفاعات البرز و سواحل خزر، رگبار باران، رعدوبرق و وزش باد شدید رخ خواهد داد.

در نیمه جنوبی کشور به‌ویژه کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و شرق فارس طی پنج روز آینده، رگبار و رعدوبرق همراه با تندباد لحظه‌ای و خیزش گردوخاک مورد انتظار است.

همچنین در مناطق شمال شرق و شرق کشور به‌ویژه شمال سیستان و بلوچستان، وزش باد شدید همراه با گردوخاک، پدیده غالب خواهد بود.

در برخی استان‌های مرکزی، جنوب‌غرب و دامنه‌های جنوبی البرز و شرق زاگرس نیز افزایش باد و کاهش کیفیت هوا پیش‌بینی شده است.

از روز سه‌شنبه، دمای هوا در شمال‌غرب، سواحل خزر، شمال‌شرق و البرز جنوبی افزایش خواهد یافت.

سازمان هواشناسی هشدار داد که رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، خیزش گردوخاک، بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها، صاعقه، اختلال در حمل‌ونقل، خسارت به سازه‌های سبک و سقوط درختان فرسوده از پیامدهای این سامانه خواهد بود.

خودداری از اتراق در بستر رودخانه‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، آماده‌باش دستگاه‌های امدادی، عدم توقف کنار درختان یا ساختمان‌های نیمه‌کاره و اقدامات پیشگیرانه در حوزه کشاورزی ضروری اعلام شده است.

م/۱۱۰

کد خبر 141646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha