سامسونگ بازنده رقابت تراشه‌های هوش مصنوعی شد

در حالی‌که رقبای سامسونگ از تقاضای بالا برای تراشه‌های AI سود برده‌اند، ضعف در عرضه و محدودیت‌های تجاری، این غول کره‌ای را عقب انداخته است.

به گزارش تابش کوثر، بررسی‌ها نشان می‌دهد سامسونگ در رقابت بر سر تولید و عرضه تراشه‌های هوش مصنوعی از رقبای خود عقب افتاده و پیش‌بینی‌ها از سقوط ۳۹ درصدی سود عملیاتی در سه‌ماهه دوم سال جاری خبر می‌دهند؛ موضوعی که از تأخیر در عرضه تراشه‌های HBM و فشار تحریم‌های آمریکا ناشی شده است.

شرکت سامسونگ الکترونیکس قرار است روز سه‌شنبه گزارش عملکرد مالی سه‌ماهه دوم خود را منتشر کند. بر اساس داده‌های منتشرشده از سوی LSEG SmartEstimate، سود عملیاتی این شرکت در بازه آوریل تا ژوئن به ۶.۳ تریلیون وون (۴.۶۲ میلیارد دلار) خواهد رسید؛ رقمی که کمترین سطح سودآوری سامسونگ در شش فصل اخیر به شمار می‌رود.

این افت درآمد در شرایطی رخ می‌دهد که رقبای اصلی سامسونگ همچون SK Hynix و Micron از افزایش شدید تقاضا برای تراشه‌های حافظه مخصوص کاربردهای هوش مصنوعی، به‌ویژه در مراکز داده، بهره‌مند شده‌اند. اما سامسونگ به دلیل محدودیت‌های تجاری آمریکا و تأخیر در تأییدیه محصولات خود توسط انویدیا از این رقابت عقب مانده است.

ریو یونگ‌هو، تحلیل‌گر ارشد شرکت شرکت سرمایه‌گذاری و اوراق بهادار  NH گفت: «درآمد سامسونگ از فروش HBM در سه‌ماهه دوم تقریباً بدون تغییر مانده، زیرا محدودیت فروش به چین ادامه دارد و عرضه تراشه‌های HBM۳E با پشته ۱۲ لایه به انویدیا هنوز آغاز نشده است.»

وی افزود: «احتمال نمی‌رود که ارسال این تراشه‌ها به انویدیا در سال جاری به میزان قابل‌توجهی برسد.»

با وجود اینکه سامسونگ در ماه مارس وعده داده بود که پیشرفت در پروژه تراشه‌های HBM ممکن است تا ژوئن حاصل شود، هنوز مشخص نیست که آیا تراشه HBM۳E موفق به دریافت تأییدیه از انویدیا شده است یا نه.

سامسونگ در این باره اظهار نظری نکرده، اما شرکت AMD در ماه ژوئن اعلام کرد که دریافت این تراشه‌ها از سامسونگ آغاز شده است.

در بخش تلفن همراه، فروش گوشی‌های سامسونگ به دلیل نگرانی از اعمال احتمالی تعرفه‌های جدید آمریکا بر واردات گوشی‌های هوشمند، همچنان در سطح مناسبی قرار دارد.

با این حال، بیشتر بخش‌های کلیدی سامسونگ از جمله تراشه، موبایل و لوازم خانگی همچنان با ابهامات سیاست‌های تجاری ایالات متحده مواجه هستند.

همچنین گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر لغو  شدن مجوزهای صادرشده برای شرکت‌ها در چین توسط دولت آمریکا، دریافت فناوری‌های آمریکایی برای کارخانه‌های سامسونگ در چین را پیچیده خواهد کرد.

با وجود افزایش ۱۹ درصدی ارزش سهام سامسونگ از ابتدای سال ۲۰۲۵، این شرکت هنوز ضعیف‌ترین عملکرد را میان تولیدکنندگان اصلی تراشه‌های حافظه داشته و از شاخص KOSPI که ۲۷.۳ درصد رشد کرده عقب مانده است.

م/۱۱۰*

کد خبر 141645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha