به گزارش تابش کوثر و به نقل از ایسنا، سید محمدمهدی میرزایی قمی، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران گفت: گواهی معاینه فنی خودروهای مشمول از دو طریق مکانیزه توسط دوربینهای سطح شهر و فیزیکی توسط پلیس کنترل میشود و خودروهای فاقد معاینه فنی در صورت تردد روزانه تنها به واسطه نداشتن گواهی معاینه فنی مبلغ ۱۰۰ هزار تومان جریمه میشوند.
وی با بیان اینکه انجام معاینه فنی در ایران قدمتی نزدیک به نیم قرن دارد، افزود: نخستین مرکز مکانیزه معاینه فنی در سال ۱۳۷۹ در پارکسوار بیهقی توسط شهرداری تهران راهاندازی شد.
میرزایی قمی با اشاره به نقش دوگانه معاینه فنی گفت: این فرآیند هم بُعد حاکمیتی دارد که به منظور کنترل ایمنی و آلایندگی خودروها اجرا میشود، و هم بُعد اجتماعی که به مسئولیت شهروندان در حفظ سلامت عمومی مربوط است.
او تاکید کرد: انجام دورهای معاینه فنی، هم به کاهش تصادفات و هم کاهش آلودگی هوا کمک میکند.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی افزود: معاینه فنی یکی از ضابطهمندترین خدمات کشور است که تمام مراحل آن از اجرا تا نظارت و رسیدگی به تخلفات، دارای قانون و ضابطه مشخص است.
وی درباره نظارت بر مراکز معاینه فنی اظهار کرد: بر اساس آییننامه مصوب سال ۱۳۹۳ هیأت وزیران، هدایت و نظارت این مراکز بر عهده ستادهای معاینه فنی خودرو است که از شهرداری، پلیس راهنمایی و رانندگی و سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شدهاند.
میرزایی قمی تصریح کرد: کارگروه استانی معاینه فنی وزارت کشور نیز نظارت عالیه بر عملکرد این ستادها دارد.
وی با اشاره به حوزه مسئولیت ستاد تهران گفت: این ستاد تنها مسئول مراکز مستقر در شهر تهران است که بخشی از آنها متعلق به شهرداری و بخشی در مالکیت خصوصی قرار دارد.
به گفته او، نظارت بر این مراکز بهصورت فیزیکی با استقرار ناظر مقیم و نیز از طریق دوربینهای نظارتی انجام میشود.
میرزایی قمی اضافه کرد: کلیه خطوط معاینه فنی شهرداری تهران نوسازی شدهاند و رویه انجام آزمونها نیز به صورت نرمافزاری ارتقا یافته است.
وی در پایان تاکید کرد: علاوه بر جریمه، داشتن گواهی معاینه فنی معتبر یکی از مدارک ضروری هنگام معامله خودرو محسوب میشود.
م/۱۱۰
نظر شما