به گزارش تابش کوثر، علیاصغر آهنیها، نماینده کارفرمایان در شورایعالی کار با انتقاد از سیاست فعلی قطع برق، گفت: «در کشورهای دیگر، اولویت قطع انرژی با صنایع نیست، اما در ایران برق و گاز صنایع در اولویت قطعی قرار دارد.»
وی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم افزود: «بسیاری از قطعات ما در زمان قطع برق و گاز آسیب میبینند و امکان جایگزینی آنها در داخل کشور وجود ندارد.»
آهنیها با اشاره به مشکلات معیشتی کارگران گفت: «قطع برق، فشار مضاعفی به کارگران وارد کرده است. در حال حاضر تنها ۵۰ درصد ظرفیت صنایع شهرکهای صنعتی فعال است، آن هم در شرایطی که هزینههای سه ماه پایانی سال برای کارفرمایان معادل پنج ماه است، چرا که باید عیدی، حقوق و سایر پرداختها را انجام دهند.»
وی با تأکید بر اینکه کشور زمستانهای سردی ندارد، اظهار داشت: «وزارت نیرو باید با برنامهریزی مناسب در حوزه سوخترسانی، از آسیب به تولید جلوگیری میکرد. در سالی که به نام تولید نامگذاری شده، لازم است به حیات تولید و صنعت توجه شود. چرخ صنعت که بچرخد، اشتغال و درآمد مردم رونق میگیرد.»
آهنیها با اشاره به ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار گفت: «مطابق این قانون، در زمان کمبود انرژی یا خدمات، نباید واحدهای تولیدی در اولویت قطع قرار گیرند. شرکتهای عرضهکننده برق، گاز یا مخابرات موظفاند در قراردادها، بند جبران خسارت ناشی از قطع خدمات را لحاظ کنند. در صورت صدور دستور موقت از سوی دولت برای قطع انرژی، دولت نیز باید نحوه جبران خسارتها را تعیین و اعلام کند.»
وی افزود: «نگاه به تولید باید تغییر کند. تصور کنید برق ۵۰ خانه قطع شود، در همان زمان برق یک شهرک صنعتی با ۵۰۰ کارگر نیز قطع شده است. این یعنی برق خانه ۵۰۰ کارگر همزمان قطع شده و این نشان میدهد چرا نباید برق صنایع قطع شود.»
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت قزوین نیز گفت: «واحدهای صنعتی از دو جهت خسارت میبینند؛ یکی بهدلیل خرابی قطعات در زمان قطعی برق و دیگری بهخاطر فرصت ازدسترفته تولید. برخی از این قطعات هزینه تعمیر بالایی دارند، در حالی که همزمان در پیک مصرف تابستان، منازل مسکونی در استان ما و استانهای همجوار کولرهایشان را تا صبح روشن میگذاشتند.»
وی تأکید کرد: «باید شرایطی فراهم کنیم تا سرمایهگذاران به تولید رغبت پیدا کنند.»
م/۱۱۰
نظر شما