حملات تلافی‌جویانه پاکستان و هند تنش‌ را به آستانه جنگ کشاند

در ادامه تبادل آتش میان هند و پاکستان، دو کشور روز شنبه اعلام کردند به اهداف نظامی یکدیگر حمله کرده‌اند و این نگرانی‌ها درباره احتمال گسترش تنش به یک درگیری تمام‌عیار را افزایش داده است.

به گزارش تابش کوثر، پاکستان روز شنبه اعلام کرد که در واکنش به حملات موشکی هند، به چند پایگاه نظامی در خاک هند حمله کرده است.

ارتش پاکستان این عملیات را «بنیان المرصوص» نامیده؛ عبارتی برگرفته از قرآن که به معنای «دیوار سربی» است.

همزمان، هند نیز تأیید کرده که پس از حملات موشکی پاکستان، به‌طور «دقیق و حساب‌شده» به اهدافی شامل مراکز فرماندهی، رادارها و انبارهای تسلیحات در خاک پاکستان حمله کرده است.

به گفته مقام‌های پاکستانی، هند در ساعات اولیه روز شنبه، با شلیک شش موشک به سه پایگاه هوایی مهم پاکستان حمله کرده بود.

مقامات هندی هم پاکستان را متهم کرده‌اند که با استفاده از پهپاد، جنگنده و موشک‌های دوربرد، به ده‌ها پایگاه نظامی در شمال هند حمله کرده است.

در پی این حملات، شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان گفت: «ما پاسخ مناسبی به هند دادیم و انتقام خون شهروندان بی‌گناهمان را گرفتیم.»

هند در پاسخ اعلام کرد که به هیچ هدف غیرنظامی حمله نکرده و تأکید کرد که فقط زیرساخت‌های نظامی پاکستان را هدف قرار داده است.

دفتر نخست‌وزیری پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اسلام‌آباد در برابر تحریک‌های مکرر دهلی، خویشتنداری زیادی نشان داده و تنها پس از حملات مستقیم هند دست به واکنش نظامی زده است.»

در همین حال، وزارت خارجه پاکستان خبر داد که اسحاق دار، وزیر خارجه این کشور در تماس با فیصل بن فرحان، همتای سعودی خود، او را در جریان آخرین تحولات قرار داده است.

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که بن فرحان، «پاسخ خویشتندارانه» اسلام‌آباد را ستوده و دو طرف توافق کرده‌اند که در تماس دائم باقی بمانند.

خبرنگار رویترز و ساکنان محلی از شنیده شدن دو انفجار در نزدیکی فرودگاه و مقر ارتش در شهر سرینگر، پایتخت تابستانی کشمیر، خبر دادند.

دو انفجار دیگر نیز در شهر بارامولا در همان منطقه گزارش شده است.

با این حال، خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان گفت: «بحث درباره سلاح هسته‌ای بی‌مورد است. چنین چیزی بسیار دور از ذهن است و نباید آن را وارد گفت‌وگوهای فعلی کنیم.»

او تأکید کرد که تاکنون شورای عالی فرماندهی هسته‌ای پاکستان هیچ جلسه‌ای تشکیل نداده و چنین جلسه‌ای نیز برنامه‌ریزی نشده است.

در حالی که نگرانی‌ها از تشدید تنش افزایش یافته، هر دو کشور گفته‌اند اگر طرف مقابل اقدامی در جهت کاهش تنش انجام دهد، آن‌ها نیز به همین مسیر خواهند رفت.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا از هند و پاکستان خواسته برای جلوگیری از اشتباه محاسباتی، ارتباط مستقیم را از سر بگیرند.

کشورهای عضو گروه هفت (G۷) نیز از دو طرف خواسته‌اند که از هرگونه تشدید درگیری نظامی پرهیز کنند و هشدار داده‌اند که گسترش این درگیری تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای است.

تنش‌ها از روز چهارشنبه و زمانی آغاز شد که هند اعلام کرد حملاتی علیه مواضع شبه‌نظامیان در خاک پاکستان انجام داده است.

در پی این درگیری‌ها تاکنون دست‌کم ۴۸ نفر از دو طرف کشته شده‌اند، اما آمارها به‌طور مستقل تأیید نشده‌اند.

این تحولات پس از آن شدت گرفت که در یک حمله به چند توریست هندو در کشمیر تحت کنترل هند، ۲۶ غیرنظامی کشته شدند. دهلی نو، گروه‌های مورد حمایت اسلام‌آباد را مسئول این حمله دانسته است.

ارتش هند اعلام کرده در صورت ادامه درگیری‌ها، نیروهای ذخیره و یگان‌های پشتیبان را به مرز اعزام خواهد کرد.
 

م/۱۱۰*

کد خبر 141163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha