افزایش خطر مرگ زودرس با مصرف غذا در ظروف پلاستیکی 

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که استفاده از ظروف پلاستیکی برای مصرف غذا می‌تواند خطر نارسایی قلبی و مرگ زودرس را افزایش دهد.

به گزارش تابش کوثر، پژوهشگران چینی دریافتند که خوردن غذا در ظروف پلاستیکی، مانند ظرف‌های نگهداری غذا، باعث التهاب در روده می‌شود و این التهاب می‌تواند به سیستم گردش خون آسیب برساند.
بر اساس این تحقیق، این فرایند می‌تواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد. نارسایی قلبی سالانه موجب مرگ هزاران نفر در دنیا می‌شود و یک هفتم کل مرگ‌ومیرها را تشکیل می‌دهد.
در بخش اول این مطالعه، محققان از ۳۰۰۰ نفر درباره میزان استفاده از ظروف پلاستیکی برای غذاهای بیرون‌بر و همچنین سابقه بیماری‌های قلبی یا عوامل خطر مانند فشار خون بالا، ضربان نامنظم قلب، سکته قلبی یا بیماری‌های قلبی سؤال کردند.
نتایج نشان داد که قرار گرفتن مداوم در معرض پلاستیک‌ها، خطر ابتلا به نارسایی قلبی را ۱۳ درصد افزایش می‌دهد.
در بخش دوم این تحقیق، دانشمندان موش‌های آزمایشگاهی را در معرض آب آلوده به مواد شیمیایی ناشی از ظروف پلاستیکی قرار دادند.
پس از سه ماه، مشخص شد که این موش‌ها تغییراتی در ترکیبات میکروبی روده خود داشتند، به‌ویژه ترکیباتی که با التهاب و استرس اکسیداتیو مرتبط هستند.
محققان همچنین آسیب‌هایی در بافت عضله قلب این موش‌ها مشاهده کردند و نتیجه گرفتند که التهاب ایجادشده در روده، وارد جریان خون شده و به قلب آسیب رسانده است.
آن‌ها در این مطالعه نوشتند: «ضروری است که از استفاده از ظروف پلاستیکی برای غذاهای داغ خودداری شود، میزان مصرف محصولات پلاستیکی در زندگی روزمره کاهش یابد و اقدامات مؤثری برای کنترل آلودگی پلاستیکی انجام شود.»
مطالعات پیشین نشان داده‌اند که میکروپلاستیک‌ها می‌توانند وارد خون شوند، در اندام‌های بدن تجمع پیدا کنند و به سلامت افراد آسیب برسانند.
این ذرات از طریق غذا، آب و هوا وارد بدن می‌شوند و با بیماری‌هایی نظیر بیماری‌های قلبی، زوال عقل و برخی سرطان‌ها ارتباط دارند.
علاوه بر این، افرادی که در شهرها زندگی می‌کنند، هفت برابر بیشتر از ساکنان مناطق روستایی در معرض خطر ناشی از مواجهه با پلاستیک‌ها قرار دارند که احتمالاً به دلیل دسترسی بیشتر به غذاهای بیرون‌بر و استفاده گسترده‌تر از محصولات پلاستیکی است.
محققان تأکید کردند که تحقیقات بیشتری برای بررسی دقیق تأثیرات طولانی‌مدت مواجهه با میکروپلاستیک‌ها بر سلامت قلب لازم است.

م/110*

کد خبر 140487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha