به گزارش تابش کوثر ، بر اساس یک پژوهش جدید، استفاده از تحریک الکتریکی مستقیم مغز (tDCS) در خانه با کمک پشتیبانی مجازی، راهی مؤثر و ایمن برای کاهش علائم افسردگی در بیمارانی که به درمانهای دیگر پاسخ ندادهاند، محسوب میشود. در این مطالعه، ۱۷۴ بیمار مبتلا به اختلال افسردگی عمده در ایالات متحده و بریتانیا شرکت کردند که ۶۳ درصد از آنها دارای افسردگی مقاوم به درمان بودند.
نیمی از شرکتکنندگان تحت درمان tDCS خانگی قرار گرفتند که به مدت سه هفته، روزانه ۳۰ دقیقه و سپس به مدت هفت هفته، سه جلسه در هفته انجام شد. گروه دیگر به عنوان گروه کنترل، از دستگاه تحریک بدون جریان الکتریکی استفاده کردند.
نتایج نشان داد که گروهی که تحت درمان فعال قرار داشتند، کاهش قابل توجهی در امتیازات افسردگی تجربه کردند، در حالی که گروه کنترل کاهش کمتری داشت. بر اساس این پژوهش، «تحریک الکتریکی مغز در خانه» به عنوان یک روش کمهزینه، مناسب و بدون نیاز به مراجعه به پزشک یا پرستار در مقایسه با دیگر روشهای تحریک مغزی، نظیر تحریک مغناطیسی ترانسکرانیال (TMS) و الکتروشوکدرمانی، مزایای بیشتری دارد.
تحریک مغزی TMS که با ارسال پالسهای مغناطیسی در کلینیک انجام میشود، برای ۵۰ درصد بیماران افسردگی مقاوم به درمان موثر است، اما نیاز به جلسات مکرر و حضوری دارد. این در حالی است که تحریک tDCS خانگی نیاز به بیهوشی ندارد و عوارض جانبی کمتری ایجاد میکند.
با این حال، محققان به این نکته اشاره کردهاند که در این مطالعه، بیمارانی که به بیش از سه نوع درمان مقاوم بودهاند، حذف شدهاند و تحقیقات آینده باید بررسی کنند که آیا این روش میتواند برای افرادی با افسردگی مقاومتر نیز موثر باشد یا خیر.
همچنین، مطالعههای بعدی باید نقش عوامل محیطی و شبکه حمایتی بیماران را نیز در اثربخشی این روش درمانی مدنظر قرار دهند و تفاوتهای فیزیولوژیک مانند سن، جنسیت و وضعیت اجتماعی را لحاظ کنند.
م/۱۱۰*
۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰

نتایج پژوهشی جدید نشان میدهد که استفاده از تحریک الکتریکی مستقیم مغز (tDCS) در خانه، میتواند به بهبود علائم افسردگی در بیمارانی که به درمانهای معمول پاسخ نمیدهند، کمک کند.
کد خبر 130202