پرتاب آزمایشی نخستین ماهواره‌های «شهید سلیمانی» تا پایان سال

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد که با هدف توسعه خدمات اینترنت اشیا و با استفاده از دانش بومی، نخستین پرتاب‌های آزمایشی منظومه ماهواره‌ای «شهید سلیمانی» در حال اجراست.

به گزارش تابش کوثر، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران، در گفت‌وگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت پروژه «منظومه شهید سلیمانی» گفت: «پروژه شهید سلیمانی نخستین منظومه ماهواره‌ای باریک‌باند کشور است که با هدف توسعه خدمات اینترنت اشیا (IoT) طراحی و ساخته می‌شود. در فاز نخست، نزدیک به ۲۰ ماهواره ساخته و در مدارهایی با شیب‌های متفاوت قرار داده خواهد شد تا ارتباطات باریک‌باند برای توسعه اینترنت اشیا در کشور فراهم شود.»

وی افزود: «فاز طراحی منظومه از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ آغاز شد و اکنون بخش زیادی از زیرسیستم‌ها و زیرسامانه‌های آن در حال ساخت و تأمین است. این منظومه توسط یک کنسرسیوم متشکل از بخش‌های خصوصی و دولتی طراحی و ساخته می‌شود.»

رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: «طبق برنامه، پرتاب‌های آزمایشی نمونه‌های اولیه این منظومه در سال جاری انجام و ماهواره‌ها در مدار قرار می‌گیرند تا تست‌های اولیه صورت گیرد. روند ساخت نمونه‌های اصلی ماهواره‌های این منظومه در ۱۴۰۴ انجام می‌شود و انتظار می‌رود از اواخر ۱۴۰۴ و سال ۱۴۰۵ پرتاب‌های اصلی آن صورت گیرد.»

سالاریه خاطرنشان کرد: «البته مسائل فنی و پیچیدگی‌های فناوری فضایی ممکن است باعث ایجاد تأخیرهایی در برنامه شود که این امر در صنعت فضایی موضوعی طبیعی است. با این حال، وضعیت کلی پیشرفت پروژه مطلوب است و نخستین منظومه ماهواره‌ای ایران با دانش بومی به‌زودی در مدار قرار خواهد گرفت و مسیر توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای مخابراتی کشور را هموار خواهد کرد.»

م/۱۱۰

کد خبر 142022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha