رئیس‌جمهور آمریکا دایره جنگ تجاری را گسترش می‌دهد

دونالد ترامپ از اعمال تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات مس خبر داد و اعلام کرد به‌زودی تعرفه‌های سنگینی نیز بر واردات دارو و نیمه‌هادی‌ها اعمال خواهد شد. 

به گزارش تابش کوثر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه در نشست کابینه کاخ سفید اعلام کرد که تعرفه واردات مس به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد. به گفته او، این تازه آغاز راه است و آمریکا در گام‌های بعدی تعرفه‌های سنگینی بر واردات دارو و نیمه‌هادی‌ها اعمال خواهد کرد.

ترامپ تنها یک روز پس از ارسال نامه‌های تعرفه‌ای به ۱۴ شریک تجاری اصلی آمریکا، از جمله کره جنوبی و ژاپن، بار دیگر تهدید کرد که بر کالاهای وارداتی از کشورهای عضو بریکس، نظیر برزیل و هند، تعرفه ۱۰ درصدی وضع خواهد شد. او در این‌باره گفت: «وقت آن رسیده که ایالات متحده از کشورهایی که سال‌ها از ما سوءاستفاده کردند، پول بگیرد.»

همزمان با اعلام این خبر، قیمت آتی مس در بازارهای آمریکا بیش از ۱۰ درصد افزایش یافت. مس ماده‌ای کلیدی در تولید خودروهای برقی، صنایع نظامی، شبکه برق و بسیاری از کالاهای مصرفی است. ترامپ مشخص نکرد چه زمانی تعرفه‌های جدید اجرایی می‌شوند.

ترامپ همچنین تهدید کرد که تعرفه واردات دارو ممکن است به ۲۰۰ درصد برسد، هرچند افزود که اجرای آن ممکن است تا یک سال به تعویق بیفتد. در واکنش به این تهدید، سهام شرکت‌های دارویی در بازار آمریکا افت کرد.

همزمان، برخی کشورها تلاش دارند تا با تشدید مذاکرات، از شدت تأثیر این تصمیمات بکاهند. ترامپ ضرب‌الاجل پیشین خود را تا اول اوت تمدید کرده است. او همچنین گفت که دست‌کم هفت نامه تعرفه‌ای جدید روز چهارشنبه منتشر خواهد شد و نامه‌های بیشتری نیز در بعدازظهر همان روز صادر می‌شوند.

ترامپ مدعی است که کشورهای مختلف برای مذاکره با آمریکا صف کشیده‌اند. او گفت: «همه می‌خواهند توافق کنند، ما بالاخره پول جمع کردن از کشورهایی که فقط از ما سوءاستفاده می‌کردند را شروع کردیم.»

در پی اعلام تعرفه‌های جدید، پژوهشکده بودجه دانشگاه ییل اعلام کرد که نرخ مؤثر تعرفه‌های آمریکا به ۱۷.۶ درصد رسیده که بالاترین میزان از سال ۱۹۳۴ تاکنون است. خزانه‌دار آمریکا، اسکات بسنت، گفت که این کشور تاکنون ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد تعرفه‌ای کسب کرده و ممکن است این رقم تا پایان سال به ۳۰۰ میلیارد دلار برسد.

ترامپ افزود که طی دو روز آینده، نرخ دقیق تعرفه واردات کالاهای اروپایی را نیز اعلام خواهد کرد. اتحادیه اروپا به دنبال دستیابی به توافقی تا پیش از اول اوت است تا بتواند از صنایع کلیدی این اتحادیه مانند هواپیماسازی، تجهیزات پزشکی و تولید نوشیدنی‌ها حمایت کند. در همین حال، آلمان هشدار داده که در صورت شکست مذاکرات، اتحادیه اروپا آماده پاسخ متقابل خواهد بود.

ژاپن نیز که با تهدید تعرفه ۲۵ درصدی مواجه است، اعلام کرده برای حمایت از صنعت خودروسازی خود مذاکره خواهد کرد، اما حاضر نیست در بخش کشاورزی امتیازی بدهد. کره جنوبی نیز گفته که در هفته‌های آینده مذاکرات خود را شدت خواهد بخشید.

ترامپ همچنین اعلام کرد که تعرفه‌های جدیدی بر کالاهای وارداتی از چند کشور دیگر اعمال خواهد شد؛ به گفته او، ۲۵ درصد تعرفه بر واردات از تونس، مالزی و قزاقستان، ۳۰ درصد بر آفریقای جنوبی و بوسنی و هرزگووین، ۳۲ درصد بر اندونزی، ۳۵ درصد بر صربستان و بنگلادش، ۳۶ درصد بر کامبوج و تایلند و ۴۰ درصد بر لائوس و میانمار در نظر گرفته شده است.

 او در پایان گفت روابطش با چین در حال حاضر خوب است و گفت‌وگوها با رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، به طور مرتب ادامه دارد.

م/۱۱۰*

کد خبر 141667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha