تهران در محاصره غبار؛ صالحیه در مرز البرز و قزوین متهم ردیف اول

منشأ گردوغبار اخیر «تالاب صالحیه» در مرز استان‌های البرز و قزوین اعلام شد و ملارد و ورامین نیز به کانون‌های داخلی تبدیل شده‌اند.

به گزارش تابش کوثر، شاخص آلودگی هوای تهران در طی شب‌های گذشته به عدد ۵۰۰ رسید که بیانگر وضعیت «بسیار خطرناک» است. رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با اشاره به منشأ گردوغبار اخیر، از احتمال ادامه این پدیده تا پایان تابستان خبر داد.

در روزهای اخیر، هوای تهران به‌شدت تحت‌تأثیر پدیده گردوغبار قرار گرفته است. شاخص کیفیت هوا (AQI) یکشنبه‌شب، در برخی ایستگاه‌ها به عدد ۵۰۰ رسید؛ عددی که بیانگر وضعیت «بسیار خطرناک» و تهدیدکننده سلامت تمام گروه‌های جامعه است.

زهره عبادتی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران، در گفت‌وگو با تسنیم اعلام کرد: «ما در فصل بهار و تابستان، به‌دلیل وزش باد نسبتاً شدید، که در دو سه سال اخیر نیز شدت آن افزایش یافته، شاهد روند فزاینده بیابان‌زایی هستیم. برخی تالاب‌هایی که پیش‌تر خشک شده‌اند نیز به کانون‌های گردوغبار تبدیل شده‌اند، به همین دلیل، با افزایش سرعت باد، شاهد افزایش گردوغبار در سطح شهر تهران هستیم.»

وی افزود: «تمام این کانون‌ها در محدوده استان تهران قرار ندارند. بررسی‌ها نشان داده است منشأ گردوغباری که در روزهای اخیر وارد تهران شده، تالاب صالحیه است که در مرز استان‌های البرز و قزوین قرار دارد. البته در خود استان تهران، به‌ویژه در شهرستان‌های ملارد و ورامین نیز بخش‌هایی وجود دارد که به کانون گردوغبار تبدیل شده‌اند.»

به‌گفته عبادتی، احتمال زیادی وجود دارد که تهران تا پایان تابستان با پدیده گردوغبار درگیر باشد.

او درباره تفاوت آلودگی زمستانه و تابستانه گفت: «آلودگی هوای فصل زمستان با پدیده گردوغبار در فصول گرم تفاوت دارد. در زمستان به‌دلیل پدیده وارونگی دما (اینورژن)، آلودگی هوا رخ می‌دهد که در آن شرایط می‌توان منابع آلودگی مانند منابع متحرک، خودروها و کارخانه‌ها را کنترل کرد، اما در مورد گردوغبار، با یک پدیده طبیعی مواجه هستیم که در پی وزش باد رخ می‌دهد و خیلی قابل کنترل نیست. البته ما طبق وظایف قانونی خود، در هر زمان نظارت‌ها را انجام می‌دهیم.»

وی در ادامه اظهار داشت: «نحوه فعالیت معادن شن و ماسه یا واحدهایی که احتمال دارد در حین فعالیت، ذرات معلق منتشر کنند، همگی تحت نظارت محیط زیست قرار دارند. اما نوع مواجهه با شرایط اضطراری ناشی از گردوغبار، با آنچه در فصل زمستان تجربه می‌کنیم متفاوت است. در این زمینه، باید بیشتر به‌سمت تأمین حق‌آبه تالاب‌ها، آن هم نه‌فقط در استان تهران بلکه در استان‌های مبدأ گردوغبار، و نیز اجرای پروژه‌های بیابان‌زدایی حرکت کنیم.»

عبادتی با اشاره به فعالیت اداره‌کل منابع طبیعی گفت: «این پروژه‌ها توسط ادارات‌کل منابع طبیعی در استان‌ها اجرا می‌شود و اداره‌کل منابع طبیعی استان تهران هم اقداماتی را در غرب و جنوب استان انجام داده است. به‌نظر می‌رسد لازم است این پروژه‌ها به‌لحاظ بودجه‌ای تقویت و در ابعادی گسترده‌تر اجرا شوند تا حداقل بتوانیم منابع داخلی استان را بهتر کنترل کنیم.»

م/۱۱۰

کد خبر 141657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha