قانون ساماندهی پهپادهای غیرنظامی تصویب شد

نمایندگان مجلس با ۱۰ ماده از لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور موافقت کردند؛ طرحی که پس از گسترش بی‌ضابطه این فناوری، اکنون می‌کوشد نظمی تازه برقرار کند.

به گزارش تابش کوثر، مجلس شورای اسلامی در جلسه‌ای با تمامی مواد لایحه ساماندهی پهپادهای غیرنظامی موافقت کرد؛ قانونی که پس از سال‌ها رشد بی‌نظارت پرنده‌های هدایت‌پذیر، حالا در پی ایجاد چارچوبی حقوقی و امنیتی برای آن‌هاست.

در نشست علنی روز یکشنبه هشتم تیرماه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تمامی مواد لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور موافقت کردند.

عباس گودرزی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با اعلام این خبر گفت: «نمایندگان در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با ماده یک این لایحه با ۲۲۲ رأی موافق از مجموع ۲۴۷ نماینده حاضر موافقت کردند.»

در ماده یک، تعاریف اصلی شامل پهپاد غیرنظامی، مالک، بهره‌بردار، کاربر و عملیات پروازی تعیین شده است.

همچنین نمایندگان با ماده ۲ که به تنظیم مقررات مربوط به پهپادهای امنیتی اشاره دارد، با ۲۲۲ رأی موافقت کردند. این مقررات قرار است با مشارکت نهادهای امنیتی تدوین شود.

ماده ۳ نیز با ۲۳۴ رأی به تصویب رسید که در آن شورای امنیت کشور مسئول سیاست‌گذاری و نظارت بر اجرای این قانون شناخته شده است. در تبصره‌ای، تشکیل کارگروه تخصصی با حضور نمایندگان نهادهای امنیتی و علمی الزامی شده است.

نمایندگان با ماده ۴ نیز موافقت کردند که صدور مجوزهای تولید، بهره‌برداری و آموزش پهپادها را به سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت صنعت سپرده است. در تبصره‌های این ماده، به بومی‌سازی، انتقال فناوری و کنترل سوابق امنیتی کاربران نیز اشاره شده است.

ماده ۵ این لایحه، با ۲۴۲ رأی موافق تصویب شد که واردات پهپاد را به‌جز در موارد خاص، ممنوع اعلام می‌کند. در صورت تخلف، مجازات‌های تعزیری درجه ۳ برای متخلفان پیش‌بینی شده است.

در ادامه، ماده ۶ با هدف ایجاد سند رسمی مالکیت برای پهپادهای غیرنظامی تصویب شد. صدور این سند برعهده فرماندهی انتظامی گذاشته شده است.

ماده ۷، که با ۲۴۹ رأی تصویب شد، هرگونه تغییر در مشخصات فنی یا کاربری پهپاد را منوط به اخذ مجوز رسمی از نهادهای مسئول دانسته است.

بر اساس ماده ۸، استفاده و بهره‌برداری از پهپادها تنها با مجوز بهره‌برداری، سند رسمی و ثبت اطلاعات پرواز در سامانه خاص امکان‌پذیر است. همچنین در تبصره‌ای تصریح شده عملیات پروازی در استان‌های تهران و البرز صرفاً با مجوز قرارگاه ثارالله امکان‌پذیر است.

در ماده ۹، وزارت ورزش و جوانان موظف شده مناطق مجاز برای استفاده از پهپادهای تفریحی و ورزشی را تعیین کند.

و در نهایت، در ماده ۱۰ تأکید شده که ستاد کل نیروهای مسلح باید ظرف سه ماه، سامانه‌های رهگیری، مهار و دریافت داده از پهپادهای غیرنظامی را طراحی و سیاست‌گذاری کند.
 

م/۱۱۰

کد خبر 141579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha