با یک راه ساده، جلوی کلاهبرداری‌ هوش مصنوعی از موبایل‌تان را بگیرید

در روزهایی که تماس‌های صوتی و تصویری با صدای تقلبی نزدیکان ممکن شده، داشتن یک «عبارت مخفی» میان اعضای خانواده و دوستان می‌تواند جلوی فریب‌خوردن در برابر حملات هوش مصنوعی را بگیرد.

به گزارش تابش کوثر، امروزه از امور بانکی و کاری گرفته تا تفریح، آموزش و ارتباطات روزمره، گوشی هوشمند برای بسیاری از افراد، مرکز همه چیز است. همین وابستگی بالا باعث شده تا موبایل‌ها به یکی از اصلی‌ترین اهداف مجرمان سایبری تبدیل شوند؛ مخصوصاً حالا که ابزارهای هوش مصنوعی، امکان جعل صدا و تصویر افراد را هم فراهم کرده‌اند.

کارشناسان امنیت سایبری هشدار داده‌اند که کلاهبرداران می‌توانند با استفاده از «دیپ‌فیک»، صدای دوستان یا اعضای خانواده را شبیه‌سازی کنند و از طریق تماس‌های تصویری یا صوتی، کاربران را فریب دهند. در چنین شرایطی، ممکن است فرد در یک لحظه بحرانی، بدون بررسی، پولی منتقل کند یا اطلاعات حساسی را در اختیار تماس‌گیرنده بگذارد.

کودی بارو، مشاور سابق دولت آمریکا و مدیرعامل شرکت امنیتی EclecticIQ، گفته است: «با گسترش هوش مصنوعی، جعل صدا و چهره ساده‌تر شده و هر کسی باید یک رمز مخفی برای مواقع ضروری با اطرافیان خود داشته باشد.» به گفته او، داشتن یک کد یا عبارت محرمانه میان اعضای خانواده، دوستان یا همکاران، می‌تواند راهی ساده اما مؤثر برای تشخیص هویت واقعی فرد پشت خط باشد.

پیش‌تر هم پلیس فدرال آمریکا (FBI) این روش را توصیه کرده بود. بر اساس توصیه FBI، اگر کسی از طرف یکی از آشنایان تماس گرفت و درخواست فوری یا مشکوکی داشت، قبل از هر واکنشی، از او بخواهید «عبارت مخفی» را بگوید. هوش مصنوعی حتی اگر صدا را تقلید کند، نمی‌تواند رمزی را بگوید که هرگز در فضای دیجیتال ثبت نشده است.

کارشناسان تأکید می‌کنند در لحظاتی که فرد دچار استرس و نگرانی است، احتمال تصمیم‌گیری احساسی و اشتباه بالاست. به همین دلیل بهتر است همین حالا با نزدیکان‌تان یک عبارت مخفی تعیین کنید و همه را نسبت به استفاده از آن در موقعیت‌های حساس آگاه کنید.

م/۱۱۰*

کد خبر 141310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha