به گزارش تابش کوثر، طی سالهای اخیر، آمریکا تلاش کرده است صادرات تراشههای پیشرفته به چین را محدود کند و این اقدامی است که با هدف جلوگیری از تقویت توان نظامی و توسعه فناوری هوش مصنوعی پکن صورت گرفته است.
هفته گذشته، دولت ترامپ برخی از محدودیتهای صادراتی را لغو کرد. این تصمیم، در پاسخ به درخواست کشورهایی گرفته شد که میگفتند به فناوریهای حیاتی برای توسعه هوش مصنوعی دسترسی ندارند.
در عین حال، آمریکا راهنمایی جدید منتشر کرد که به شرکتها هشدار میدهد استفاده از تراشههای پیشرفته چینی، بهویژه تراشههای «Ascend» ساخت هوآوی، ممکن است منجر به نقض قوانین صادراتی ایالات متحده شود.
وزارت بازرگانی چین روز چهارشنبه در واکنش به این هشدارها اعلام کرد: «این اقدام، مصداق قلدری و حمایتگرایی یکجانبه است که ثبات زنجیره جهانی صنعت نیمهرسانا را تهدید میکند.»
این وزارتخانه تأکید کرد: «آمریکا با سوءاستفاده از قوانین صادراتی، در تلاش است تا چین را مهار کند. این اقدامات، منافع مشروع شرکتهای چینی را تضعیف کرده و توسعه کشور را با خطر مواجه میکند.»
در ادامه بیانیه آمده است: «هر فرد یا نهادی که در اجرای چنین مقرراتی نقش داشته باشد، ممکن است تحت پیگرد قانونی در چین قرار گیرد.»
وزارت بازرگانی چین هشدار داد: «برای دفاع از منافع قانونی خود، اقدامات قاطعی انجام خواهیم داد.»
آمریکا پیشتر هشدار داده بود که استفاده از تراشههای ساخت این کشور برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی چینی، میتواند پیامدهای جدی داشته باشد.
وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرده است که هدفش «دستیابی کشورهای مورد اعتماد به فناوری هوش مصنوعی آمریکاست و جلوگیری از رسیدن آن به رقبا.»
طبق قوانین قبلی، کشورها در سه سطح طبقهبندی میشدند: ژاپن و کره جنوبی در سطح اول بدون محدودیت بودند و کشورهایی مانند مکزیک و پرتغال در سطح دوم با سقف مشخصی برای دریافت تراشه مواجه میشدند.
شرکتهای تراشهسازی مانند انویدیا و ایامدی با این طرح مخالفت کرده بودند و با عقبنشینی دولت ترامپ از آن، ارزش سهامشان افزایش یافت.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در نمایشگاه فناوری تایوان گفت: «محدودیتهای آمریکا در عمل شکست خوردند، چون شرکتهای محلی چین با استفاده از توان داخلی خود پیش رفتند.»
او تأکید کرد: «این شرکتها بااستعداد و مصمم هستند و این محدودیتها باعث شد انگیزه و حمایت دولتی برای توسعه سریعتر فناوریشان فراهم شود.»
م/۱۱۰*
نظر شما