به گزارش تابش کوثر، در حالیکه تعرفههای وارداتی دولت ترامپ برای احیای صنایع داخلی آمریکا اعمال شدهاند، کمبود نیروی انسانی به یکی از بزرگترین موانع توسعه صنعت فولاد در ایالتهای صنعتی مانند آرکانزاس تبدیل شده است.
ایالت آرکانزاس که در راستای چشمانداز دولت دونالد ترامپ برای گسترش بخش تولید آمریکا، مشمول تعرفه ۲۵ درصدی واردات فولاد شده، اکنون با کمبود شدید نیروی انسانی روبهروست؛ مشکلی که حتی بیش از رقابت خارجی، شرکتهای فولادی را تحت فشار قرار داده است.
طبق آمار شرکت تحلیل اقتصادی «کمورا»، نزدیک به یکچهارم از ۲۰ هزار شغل شهرستان میسیسیپی در صنایع فولاد و فرآوری فلزات متمرکز شدهاند. اما جذب نیروی انسانی برای این بخش همچنان دشوار است.
کلیف چیتوود، رئیس بنیاد توسعه اقتصادی شهرستان میسیسیپی، اعلام کرد: «حدود ۹ درصد از نیروی کار کارخانهها به قدری از محل دور هستند که مجبورند در طول هفته در خانههای موقت یا کاروانها زندگی کنند.» وی افزود: «کارکنان معمولاً در شیفتهای ۱۲ ساعته و چهارروزه کار میکنند، سپس چهار روز استراحت دارند که امکان سفر از فواصل طولانی را فراهم میکند.»
این بحران تنها محدود به این منطقه نیست و ریشههای آن را باید در سطح ملی جستوجو کرد. آموزش گسترده کارگران صنعتی در آمریکا دههها پیش متوقف شد و حالا با افزایش بازنشستگی و کاهش مهاجرت، منابع انسانی این بخش به سرعت در حال کاهش است.
طبق دادههای اداره آمار، بیش از ۲۰ درصد کارخانههایی که نتوانستهاند با ظرفیت کامل فعالیت کنند، کمبود نیروی متخصص را عامل اصلی دانستهاند.
کوش دِسای، سخنگوی کاخ سفید، گفت: «بیش از یکدهم جوانان آمریکایی نه شاغل هستند، نه در آموزش عالی تحصیل میکنند و نه در حال یادگیری مهارتهای فنی هستند.»
با این حال، دستمزدها در این منطقه بالا هستند. میانگین حقوق کارکنان صنایع مرتبط با فلزات در این شهرستان حدود ۱۱۶ هزار دلار در سال است که بسیار بالاتر از میانگین ۶۹ هزار دلاری سایر مشاغل منطقه است. اما این درآمد بالا هنوز نتوانسته زندگی محلی را متحول کند. جمعیت شهرستان از ۸۸ هزار نفر در دهه ۱۹۴۰ به کمتر از نصف کاهش یافته است.
برای مقابله با بحران کمبود مسکن و نیروی کار، طرحی با حمایت شرکتهای فولادی راهاندازی شده است که تا سقف ۵۰ هزار دلار وام بلاعوض به افرادی میدهد که در این منطقه خانه ساخته و حداقل چهار سال در همان شغل باقی بمانند.
در حالیکه صنعت فولاد در این منطقه اتحادیه ندارد و امنیت شغلی پایینتر است، شرکتهایی مانند نیوکور همچنان برای جذب نیروی کار در تلاش هستند.
کاترین میلر، سخنگوی نیوکور، اعلام کرد: «تمام تولیدکنندگان با چالش جذب نیروی انسانی مواجهاند. این تنها مشکل ما نیست.»
کارخانهها با پیشنهادهای جذاب و شرایط کاری مدرن، مانند نیاز تنها به دیپلم دبیرستان برای برخی مشاغل، در پی جذب نیرو هستند. اما تأمین نیروهای متخصصتر مانند متالورژیستها نیاز به تحصیلات بالاتر دارد.
م/۱۱۰*
نظر شما