هشدار درباره افزایش کم‌شنوایی در کشور

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به گسترش کم‌شنوایی هشدار داد.

به گزارش تابش کوثر، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هشدار داد که کم‌شنوایی به دلیل بیماری‌های عفونی نوپدید، مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک‌ها، قرار گرفتن در معرض صداهای بلندتر از ۸۵ دسی‌بل و استفاده از هدفون‌ها در حال افزایش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی علیرضا زالی در همایش روز جهانی شنوایی تأکید کرد که تشخیص زودهنگام مشکلات شنوایی اهمیت بالایی دارد و در مراکز بهداشتی و درمانی کشور، غربالگری شنوایی نوزادان تقریباً در همه موارد قبل از یک ماهگی انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه فرایند زبان‌آموزی از سه‌ماهگی آغاز می‌شود، گفت: «غربالگری مقدماتی بسیار مهم است، زیرا تا شش یا هفت‌ماهگی، حتی کودکان کم‌شنوا نیز ممکن است اصواتی تولید کنند که والدین را نسبت به مشکل شنوایی‌شان آگاه نکند.»
زالی تصریح کرد که کم‌شنوایی تنها از دست دادن یکی از حواس پنج‌گانه نیست، بلکه می‌تواند تأثیر زیادی بر اعتمادبه‌نفس و مهارت‌های اجتماعی فرد داشته باشد و حتی او را در معرض خطراتی مانند تصادف قرار دهد.
وی با اشاره به برنامه‌های غربالگری در ایران گفت: «کشور ما تنها کشور منطقه مدیترانه شرقی است که برنامه ادغام‌یافته غربالگری نوزادان را اجرا می‌کند.» او همچنین اعلام کرد که سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار نوزاد در کشور تحت غربالگری شنوایی قرار می‌گیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هشدار داد که کم‌شنوایی در نوجوانان به دلیل استفاده نادرست از وسایل صوتی افزایش یافته است. به گفته وی، میزان کم‌شنوایی که در نوزادان بین یک تا سه در هزار است، در سنین ۱۲ تا ۱۶ سالگی به ۱۵ در هزار می‌رسد.
زالی تأکید کرد که در کنار غربالگری نوزادان، انجام آزمایش‌های شنوایی در سنین ۳ تا ۶ سالگی، ۱۲ و ۱۶ سالگی و پس از ۵۰ سالگی ضروری است.
وی با انتقاد از بی‌توجهی به آلودگی صوتی گفت: «متأسفانه به آلودگی‌های صوتی کمتر از سایر آلاینده‌ها توجه می‌شود و ما نیازمند یک برنامه مدون برای کاهش این نوع آلودگی هستیم.»

م/110

کد خبر 140622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha