به گزارش تابش کوثر، مقامهای پکن روز سهشنبه نسبت به تصمیم جدید دولت ترامپ برای بازگرداندن تعرفههای سنگین بر کالاهای چینی از ابتدای ماه آینده میلادی هشدار دادند و اعلام کردند در صورت اجرایی شدن این اقدام، واکنشهای جدی در پیش خواهد بود.
واشنگتن و پکن در ماه ژوئن به چارچوبی اولیه برای آرامسازی تنشهای تجاری رسیدند، اما جزئیات این توافق همچنان مبهم باقی مانده است. تحلیلگران میگویند عدم شفافیت در اجرای توافق، بازارهای مالی دو سوی اقیانوس آرام را در وضعیت انتظار و نگرانی نگه داشته است.
بر اساس تصمیم جدید ترامپ، تعرفههای گمرکی آمریکا از اول اوت بهطور قابل توجهی افزایش خواهد یافت. این تصمیم در حالی اعلام شده که پیش از این واشنگتن در ماه آوریل برخی از تعرفهها را بهطور موقت معلق کرده بود تا به کشورها فرصت دهد با آمریکا به توافق برسند.
چین که از ابتدا هدف اصلی تعرفههای فراتر از ۱۰۰ درصد قرار گرفته، تا ۱۲ اوت فرصت دارد تا با کاخ سفید به توافق برسد. در غیر این صورت، محدودیتهای گمرکی بیشتری توسط دولت آمریکا اعمال خواهد شد.
روزنامه رسمی حزب کمونیست چین، «پیپل دیلی»، در یادداشتی با امضای مستعار «ژونگ شنگ» (صدای چین) نوشت: «یک نتیجه بهروشنی آشکار است: گفتوگو و همکاری، تنها مسیر صحیح است.»
این روزنامه همچنین با تأکید بر موضع همیشگی پکن درباره رفتار یکجانبه دولت آمریکا افزود: «تعرفههای اعمالشده از سوی ترامپ چیزی جز زورگویی و باجخواهی نیست.»
در این مقاله آمده است: «تجربه نشان داده که تنها با ایستادگی بر اصول، میتوان از منافع مشروع خود دفاع کرد.»
در صورت ادامه روند فعلی، بهنظر میرسد دور جدیدی از جنگ تعرفهها در راه باشد؛ جنگی که رسانههای چین آن را نتیجه "ضربالاجلهای ساختگی و زیادهخواهانه آمریکا" توصیف کردهاند.
مؤسسه آمریکایی پترسون نیز اعلام کرد: در حال حاضر، میانگین تعرفههای آمریکا بر صادرات چین به ۵۱.۱ درصد رسیده، در حالی که چین بر کالاهای آمریکایی تعرفهای معادل ۳۲.۶ درصد اعمال میکند.
پیپل دیلی همچنین از برخی کشورهای منطقه که در حال بررسی توافقهای گمرکی با واشنگتن هستند، انتقاد کرد. این توافقهای با هدف کنار زدن چین از زنجیرههای تأمین جهانی صورت میگیرند.
هفته گذشته، ویتنام با آمریکا به توافقی دست یافت که طی آن تعرفه واردات بر برخی کالاها به ۲۰ درصد کاهش یافت. با این حال، کالاهای ترانزیتی با منشأ چینی همچنان مشمول تعرفه ۴۰ درصدی خواهند بود.
پیپل دیلی در اینباره نوشت: «چین با هرگونه توافقی که منافع مشروع آن را قربانی کند، بهشدت مخالف است. در صورت تکرار چنین اقداماتی، چین بیدرنگ واکنش نشان خواهد داد.»
م/۱۱۰*
نظر شما