توافق تازه آمریکا و چین بر سر چارچوبی مبهم برای پایان جنگ تجاری

پس از ماه‌ها کشمکش و افزایش تعرفه‌ها، آمریکا و چین اعلام کردند که به یک چارچوب کلی برای پیشبرد گفت‌وگوها و کاهش تنش‌های تجاری دست یافته‌اند؛ چارچوبی که هنوز جزئیات آن منتشر نشده اما می‌تواند نشانه‌ای از پایان تدریجی جنگ تجاری باشد.

به گزارش تابش کوثر، مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین بار دیگر به مرحله‌ای تازه رسیده است. نمایندگان دو کشور که در لندن دیدار کردند، اعلام کردند بر سر یک چارچوب برای اجرای توافقات پیشین میان جو بایدن و شی جین‌پینگ به تفاهم رسیده‌اند. گفت‌وگوها که به گفته مقام‌های دو طرف «صریح و عمیق» بوده، پس از ماه‌ها افزایش تعرفه‌ها و محدودیت‌های متقابل انجام شده است.
لی چنگ‌گانگ، نماینده وزارت بازرگانی چین، گفت: «دو اقتصاد بزرگ جهان برای اجرای اجماع میان رهبران دو کشور به چارچوبی کلی دست یافته‌اند.»
هاوارد لاتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، نیز با تأیید این موضوع گفت: «ما قرار است اجرای این چارچوب را با تأیید نهایی رئیس‌جمهور آغاز کنیم. طرف چینی هم منتظر تأیید رئیس‌جمهور خود است.»
او افزود: «این اولین گام برای شکل دادن به یک رابطه تجاری سازنده است. حالا که بخش‌های منفی را پشت سر گذاشته‌ایم، می‌توانیم وارد مرحله‌ای مثبت شویم.»
هرچند هنوز مشخص نیست این توافق به چه نتایجی منجر خواهد شد، نگاهی به روند پرتنش روابط تجاری دو کشور در ماه‌های اخیر، مسیر دشواری را نشان می‌دهد که دو طرف تا رسیدن به این نقطه طی کرده‌اند.
از فوریه امسال، با آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، تعرفه‌های سنگینی از سوی آمریکا بر کالاهای چینی اعمال شد. در واکنش، چین نیز تعرفه‌هایی بر کالاهای آمریکایی گذاشت و صادرات برخی مواد معدنی حیاتی را محدود کرد.
این جنگ تعرفه‌ای در ماه‌های بعد با تصمیمات متقابل ادامه یافت؛ آمریکا بارها تعرفه‌ها را افزایش داد و چین نیز در اقدامی مشابه، صادرات برخی کالاهای استراتژیک را محدود کرد. در عین حال، تماس‌ها و مذاکرات دیپلماتیک در ژنو و لندن برای یافتن راه‌حلی پایدار ادامه داشت.
در تازه‌ترین تحول، تماس تلفنی میان ترامپ و شی جین‌پینگ در ۵ ژوئن، زمینه‌ساز آغاز مذاکرات لندن شد که به اعلام دستیابی به چارچوبی کلی برای همکاری‌های آینده منجر شد.
مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که انتظار دارند مسائل کلیدی مانند مواد معدنی و فناوری‌های حساس نیز در مراحل بعدی حل‌وفصل شود.

م/۱۱۰*

کد خبر 141458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha