فعالیت خودروهای پلاک شهرستان در تهران ممنوع شد

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران با اشاره به ممنوعیت فعالیت خودروهای پلاک شهرستان در پایتخت، بر لزوم نصب علائم ممیزه توسط خودروهای فعال در تاکسی‌های اینترنتی تأکید کرد و گفت رعایت این موارد بخش زیادی از مشکلات را حل می‌کند.

به گزارش تابش کوثر، شادی مالکی، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران اعلام کرد: «بر اساس دستورالعمل شرکت‌های مسافربری اینترنتی، این شرکت‌ها موظف هستند خودروهای خود را به آرم و علائم ممیزه مجهز کنند؛ اما همه خودروهای فعال فاقد این علائم هستند و همچنین فعالیت خودروهای پلاک شهرستان در تهران ممنوع است؛ اما این خودروها همچنان در ناوگان تاکسی‌های اینترنتی فعالیت می‌کنند.»

او افزود: «اگر این دو مورد از سوی مسافربرهای اینترنتی رعایت شود، بخش زیادی از مشکلات موجود برطرف خواهد شد.»

مالکی با اشاره به دستور وزیر کشور مبنی بر بررسی وضعیت حمل‌ونقل عمومی غیردولتی و اینترنتی، گفت: «مطابق ماده ۳۱ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی، وظیفه ساماندهی شرکت‌های حمل‌ونقل با شهرداری‌هاست و در ماده ۲۰۳ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی نیز صراحتاً آمده است که حمل مسافر با وسیله نقلیه شخصی فاقد مجوز قانونی ممنوع است.»

وی ادامه داد: «بر اساس آیین‌نامه اجرایی تاکسیرانی مصوب سال ۱۳۷۴ هیئت وزیران، نظارت بر عملکرد تاکسی‌ها برعهده شهرداری‌هاست، اما طبق مصوبه دیگری از هیئت وزیران، شرکت‌های هوشمند حمل‌ونقل از این قوانین مستثنا شده‌اند و زیر نظر نظام صنفی فعالیت می‌کنند. بنابراین شهرداری ابزار قانونی برای برخورد با تخلفات رانندگان این شرکت‌ها را در اختیار ندارد و تنها می‌تواند گزارش تخلفات را به اتحادیه کسب‌وکارها ارائه دهد.»

مدیرعامل تاکسیرانی تأکید کرد: «برای ساماندهی تاکسی‌های اینترنتی، ضروری است سازمان‌های تاکسیرانی کشور صلاحیت رانندگان این شرکت‌ها را بررسی کنند. صدور پروانه تاکسیرانی نیازمند طی فرآیندهای سخت‌گیرانه‌ای است که هدف آن حفظ امنیت مسافران است.»

مالکی با اشاره به عدم دسترسی شهرداری تهران به سامانه سماس (سامانه مشترک اطلاعات سفر) گفت: «این سامانه، بستر نظارت بر عملکرد تاکسی‌های اینترنتی است، اما تاکسیرانی تهران تنها به اطلاعات آفلاین آن دسترسی دارد و از نظارت برخط محروم است.»

او افزود: «اگر همه دستورالعمل‌ها اجرایی شوند، می‌توان همانند نظارت بر تاکسی‌ها، بر تاکسی‌های اینترنتی نیز نظارت داشت. امیدواریم این شرکت‌ها تحت نظارت شهرداری‌ها فعالیت کنند.»

وی از شهروندان خواست برای حفظ امنیت، از خودروهای دارای علائم ممیزه و کد QR تاکسیرانی استفاده کنند و در صورت بروز مشکل، آن را به سامانه ۱۳۷ اطلاع دهند.

مالکی درباره شرایط صدور پروانه تاکسیرانی گفت: «شاخص‌هایی چون تعهد، تابعیت، گواهی عدم سوءپیشینه، سلامت فکری و جسمی، عدم اعتیاد، پایبندی به شئونات اسلامی و عدم فساد اخلاقی برای صدور این مجوز لازم است و به‌طور مستمر مورد رصد قرار می‌گیرد.»

او در پایان تأکید کرد: «اگر فعالیت خودروهای پلاک شهرستان در تهران ممنوع است، باید ابزارهای نظارتی و قانونی کافی برای اجرای آن فراهم شود.»

م/۱۱۰

کد خبر 141421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha