عراق با نخستین نیروگاه خورشیدی کربلا به جنگ با بی برقی می‌رود

نخستین نیروگاه خورشیدی صنعتی عراق روز یکشنبه در بیابان‌های استان کربلا در جنوب‌غرب بغداد به بهره‌برداری رسید تا گامی مهم در تأمین برق پایدار و کاهش وابستگی این کشور به سوخت‌های فسیلی برداشته شود.

به گزارش تابش کوثر، «این نخستین پروژه از این نوع در عراق با چنین ظرفیتی است» صفاء حسین، مدیر اجرایی نیروگاه خورشیدی کربلا اعلام کرد. او افزود: «این نیروگاه برق را به شبکه ملی تزریق می‌کند و مصرف سوخت به‌ویژه در اوج مصرف روزانه را کاهش می‌دهد و همچنین اثر منفی انتشار گازهای آلاینده را کم می‌کند.»

ناصر کریم السعدانی، رئیس تیم ملی پروژه‌های انرژی خورشیدی در دفتر نخست‌وزیری، ظرفیت نهایی این نیروگاه را ۳۰۰ مگاوات عنوان کرد و گفت: «پروژه دیگری با ظرفیت ۲۲۵ مگاوات در استان بابل در دست ساخت است و به‌زودی کار یک طرح هزار مگاواتی در استان بصره آغاز می‌شود.»

عادل کریم، معاون وزیر برق عراق، اظهار داشت: «پروژه‌های خورشیدی در دست اجرا، در مرحله تصویب یا مذاکره در مجموع ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت خواهند داشت که در صورت تکمیل، ۱۵ تا ۲۰ درصد از نیاز برق کل عراق (به‌جز اقلیم کردستان) را تأمین می‌کنند.» او افزود: «همه شرکت‌هایی که با آن‌ها قرارداد بسته‌ایم یا در حال مذاکره هستیم، برق را با قیمت‌های بسیار مناسب به ما می‌فروشند و ما نیز به مصرف‌کنندگان ارائه می‌کنیم.»

عراق با وجود برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز، دهه‌هاست با کمبود برق روبه‌روست و قطع مکرر جریان برق به‌ویژه در تابستان‌های داغ با دمای بالای ۵۰ درجه سانتی‌گراد شهروندان را مجبور به استفاده از ژنراتورهای دیزلی کرده است.

به گفته عادل کریم، تولید برق کنونی عراق ۲۷ تا ۲۸ هزار مگاوات است، در حالی که مصرف سراسری بین ۵۰ تا ۵۵ هزار مگاوات برآورد می‌شود. حدود ۸ هزار مگاوات از این تولید از نیروگاه‌هایی است که با گاز وارداتی از ایران کار می‌کنند.

اتکای شدید عراق به گاز و برق وارداتی از ایران در حالی ادامه دارد که این موضوع با تحریم‌های ایالات متحده در تعارض است. اوایل سال جاری میلادی، واشنگتن معافیت تحریمی برای خرید مستقیم برق از ایران را لغو کرد اما معافیت واردات گاز را همچنان تمدید نمود.

م/۱۱۰*

کد خبر 142301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha