احتمال تبدیل شدن ایلان ماسک به نخستین تریلیونر جهان

شرکت تسلا در گزارشی اعلام کرد ایلان ماسک در صورت تحقق اهداف سنگین تولید و سودآوری می‌تواند به جایگاه بی‌سابقه‌ای در ثروت جهانی برسد.

 به گزارش تابش کوثر، شرکت تسلا در پرونده‌ای تنظیم‌شده نزد نهادهای نظارتی آمریکا اعلام کرد که ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت، در صورت دستیابی به اهداف بسیار بلندپروازانه تولید، فروش و سود طی دهه آینده، می‌تواند نخستین مدیر تریلیون دلاری جهان شود. این طرح شامل اعطای سهام معادل ۱۲ درصد ارزش شرکت است که در ۱۲ مرحله به او واگذار خواهد شد.

بر اساس این طرح، ارزش بازار تسلا باید به ۲ تریلیون دلار برای دریافت نخستین بسته سهام برسد و در نهایت تا ۸.۵ تریلیون دلار افزایش یابد تا ماسک همه بسته‌های پاداش را دریافت کند.

این میزان بیش از دو برابر ارزش فعلی شرکت انویدیا به‌عنوان باارزش‌ترین شرکت جهان است.

اهداف دیگر شامل رساندن فروش خودروهای تسلا به ۲۰ میلیون دستگاه و توسعه گسترده کسب‌وکار ربات‌ها و تاکسی‌های خودران است. طبق این برنامه ماسک باید یک میلیون ربات و یک میلیون تاکسی خودران را به بازار عرضه کند. او همچنین دست‌کم هفت‌ونیم سال در سمت خود باقی بماند تا بتواند بخشی از سهام را نقد کند و برای دریافت کامل آن باید ۱۰ سال مدیریت را ادامه دهد.

با این حال، تسلا با مشکلات جدی مواجه است. فروش خودروهای برقی این شرکت در اروپا به دلیل مواضع سیاسی ماسک سقوط ۴۰ درصدی را تجربه کرده و در آمریکا نیز به‌دلیل نزدیکی او به جریان راست افراطی و دولت دونالد ترامپ با افت تقاضا روبه‌رو شده است.

گزارش انجمن خودروسازان اروپا نشان می‌دهد سهم تسلا در بازار اتحادیه اروپا به ۰.۷ درصد کاهش یافته، در حالی که رقیب چینی آن «بی‌وای‌دی» سهم ۱.۱ درصدی را به دست آورده است.

در سه‌ماهه اخیر نیز سود خالص تسلا از ۱.۳۹ میلیارد دلار به ۴۰۹ میلیون دلار سقوط کرده و درآمد کلی شرکت نیز کمتر از پیش‌بینی‌ها بوده است. همین روند باعث نگرانی سهام‌داران و تحلیل‌گران درباره آینده این خودروساز شده است.

تحلیلگر شرکت تلماتری «سام ابوالسمید» گفت: «مهم نیست چقدر پول بگیرد، او نمی‌تواند از رفتارهای خود دست بکشد و هرچه بیشتر حرف می‌زند، مشتریان بیشتری را از دست می‌دهد.»

برخی تحلیل‌گران با وجود انتقادها تأکید دارند که ماسک همچنان دارایی اصلی تسلاست. «دن آیوز» تحلیلگر شرکت وِدبوش اعلام کرد: «اصلاح آسیب برند ماسک هنوز ادامه دارد، اما این تصمیم هیئت‌مدیره اقدام درستی بود.»

ایلان ماسک هم‌اکنون بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار ثروت دارد. سال گذشته دادگاهی در ایالت دلاور بسته پاداش قبلی او را که ۴۴.۹ میلیارد دلار ارزش داشت لغو کرد، اما سهام‌داران در نشست ژوئن همان سال به بازگرداندن آن رأی دادند. با وجود این، دوباره آن بسته لغو شد و اکنون پرونده در حال تجدیدنظر است.

تسلا ماه گذشته اعلام کرد که برای «رشد تحول‌آفرین و بی‌سابقه» ماسک، بسته سهامی به ارزش ۲۹ میلیارد دلار به او اعطا کرده است.

قرار است نشست سالانه سهام‌داران تسلا در ۶ نوامبر برگزار شود و رأی‌گیری درباره پکیج جدید پاداش ماسک انجام گیرد. اگر این طرح به تصویب برسد، سهم او در این شرکت از ۱۳ درصد به حدود ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت.

م/۱۱۰*

کد خبر 142166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha