هند و چین در آستانه ازسرگیری تجارت مرزی پس از پنج سال

همزمان با افزایش اختلافات تجاری هند و آمریکا، تنش‌ها میان دهلی و پکن، رو به کاهش است.

به گزارش تابش کوثر، مذاکرات هند و چین برای ازسرگیری تجارت مرزی پس از پنج سال توقف در حالی جریان دارد که روابط اقتصادی دهلی‌نو و واشنگتن بر سر تعرفه‌های تجاری رو به سردی گذاشته است.
منابع آگاه در دهلی‌نو به خبرگزاری بلومبرگ گفته‌اند که هند و چین در حال مذاکره برای آغاز دوباره مبادلات کالاهای داخلی از طریق مرز مشترک هستند. این اقدام بخشی از تلاش‌های پکن برای کاهش تنش‌های دیرینه با دهلی‌نو است.

بر اساس گزارش‌ها، وانگ یی وزیر امور خارجه چین، ۱۸ اوت برای نخستین بار پس از سه سال به هند سفر خواهد کرد و با آجیت دووال مشاور امنیت ملی و سوبرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند دیدار خواهد داشت.

روزنامه اکونومیک تایمز گزارش داده که سه حوزه اصلی شامل آهنرباهای کمیاب، دارو و کود شیمیایی در دستور کار مذاکرات قرار دارد. مقامات دو کشور امیدوارند این مذاکرات پیش از سفر احتمالی نارندرا مودی نخست‌وزیر هند به چین برای نشست سازمان همکاری شانگهای، به نتیجه برسد.

وزارت خارجه چین پیش‌تر اعلام کرده بود: «تجارت مرزی میان چین و هند همواره نقش مهمی در بهبود معیشت ساکنان مرزی دو کشور داشته است» و تأکید کرده که آماده افزایش گفت‌وگو و هماهنگی با هند است.

در همین حال، روند بهبود روابط پکن و دهلی‌نو در شرایطی رخ می‌دهد که شکاف‌های تجاری هند و آمریکا بر سر تعرفه‌ها در حال گسترش است. کارشناسان معتقدند احیای تجارت مرزی با چین می‌تواند به تأمین سریع‌تر مواد اولیه برای شرکت‌های داخلی هند کمک کند و وابستگی این کشور به واردات از مسیرهای طولانی‌تر را کاهش دهد.

گزارش‌ها حاکی است که دو طرف پیشنهاد کرده‌اند مبادلات تجاری از طریق گذرگاه‌های تعیین‌شده مرزی از سر گرفته شود و این موضوع در حال حاضر در دستور گفت‌وگوهای دوجانبه قرار دارد. همچنین، برقراری دوباره پروازهای مستقیم بین دو کشور از ماه آینده و کاهش محدودیت‌های صادرات برخی کودها از سوی پکن نشانه‌های دیگری از روند گرم‌تر شدن روابط دو طرف است.

م/۱۱۰

کد خبر 141988

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha