به گزارش تابش کوثر و به نقل از ایرنا، هادی خانی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس مرکز اطلاعات مالی اعلام کرد: رئیس گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) در پاسخ به نامه رسمی این مرکز درباره تعلیق عضویت آمریکا و رژیم صهیونیستی در این نهاد، اعلام کرد: «این درخواست مورد توجه قرار خواهد گرفت».
خانی با اشاره به حملات ناجوانمردانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، گفت: از رئیس افایتیاف خواستیم علیه این دو کشور بهدلیل نقض معاهدات بینالمللی و قطعنامههای سازمان ملل متحد موضعگیری کند. وی افزود: «رونوشت این درخواست به کشورهای عضو بریکس نیز ارسال شد».
وی خاطرنشان کرد: با وجود عدم عضویت ایران در گروههای منطقهای افایتیاف و محدودیتهای ناشی از حضور در فهرست کشورهای پرخطر، رئیس این نهاد بینالمللی اعلام کرده است که درخواست جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار خواهد گرفت.
لزوم عضویت در گروههای منطقهای برای مقابله با تهدیدات بینالمللی
خانی، اجماعسازی و شبکهسازی منطقهای و بینالمللی را راهبردی مؤثر برای تأمین منافع ملی، مقابله با تأمین مالی تروریسم و مدیریت بحرانها عنوان کرد و گفت: «تجربه جنگ ۱۲ روزه و حمایت کشورهای عضو شانگهای، بریکس، اکو و... نشان داد که زیرساختهای رصد مالی و فعالسازی تریبونهای بینالمللی باید با جدیت دنبال شود».
وی با انتقاد از تعلل برخی دستگاهها در اجرای قانون مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اظهار کرد: این دستگاهها در اجرای برنامه اقدام داخلی و توافقی با افایتیاف برای خروج از لیست سیاه کوتاهی میکنند.
خانی همچنین افزود: «مقابله مؤثر با فساد، قاچاق، فرار مالیاتی، تأمین مالی تروریسم و سایر جرایم اقتصادی، نیازمند تمرکز بر شناسایی و توقیف پولهای مشکوکالمبدأ و همکاری نهادهای قضایی، امنیتی و نظارتی با مرکز اطلاعات مالی است».
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه استانداردهای افایتیاف در قوانین داخلی کشور لحاظ شدهاند، خواستار تسریع در تغییر وضعیت عضویت ایران در گروه منطقهای اوراسیا از ناظر به عضو اصلی شد و افزود: «عضویت فعال در نهادهای بینالمللی امکان پاسخگو کردن کشورهای همکار با رژیم صهیونیستی و آمریکا را فراهم میکند».
وی با اشاره به دستور مستقیم ترامپ برای جلوگیری از خروج ایران از لیست سیاه افایتیاف گفت: «منکر بدعهدی کشورهای متخاصم نیستیم اما خروج از لیست سیاه قدرت ما را در اجماعسازی، مدیریت تحریمها و مقابله با تروریسم مالی تقویت میکند».
خانی همچنین هشدار داد: «نباید به بهانه عدم نتیجهگیری قطعی، فرآیند ایجاد تریبون رسمی کشور در افایتیاف به تأخیر افتد». وی افزود: «بررسیهای انجامشده در مجمع تشخیص مصلحت نظام نشان میدهد که برخلاف فضاسازیها، خروج از لیست سیاه، تهدیدی برای امنیت اقتصادی کشور محسوب نمیشود».
وی در پایان تأکید کرد: «ضروری است که با تسریع در اقدامات، ایران از موضع دفاعی و پاسخگویی خارج و به کنشگری فعال در مطالبهگری بینالمللی در زمینه مبارزه با پولهای کثیف و اقدامات خرابکارانه تروریستی برسد».
م/۱۱۰
۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۶

معاون وزیر اقتصاد از پاسخ رسمی رئیس گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) به نامه ایران درباره تعلیق عضویت آمریکا و رژیم صهیونیستی خبر داد و تأکید کرد که ایجاد اجماع و شبکهسازی منطقهای و بینالمللی برای مقابله با تأمین مالی تروریسم و خروج از فهرست کشورهای پرخطر، ضرورتی انکارناپذیر است.
کد خبر 141652
نظر شما