به گزارش تابش کوثر، مسعود پزشکیان، شامگاه جمعه پس از بازگشت از سفر به جمهوری آذربایجان و شرکت در هفدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، از حمایت یکپارچه کشورهای عضو این سازمان در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی خبر داد.
وی گفت: «همه کشورهای حاضر، با صراحت و شدت، اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. محکومیتی که از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح شد، با همراهی قاطع دیگر اعضا مواجه شد.»
پزشکیان در تشریح دیدارهای دوجانبه حاشیهای این اجلاس نیز تأکید کرد:
«در بدو ورود به باکو، دیداری بسیار سازنده با نخستوزیر پاکستان داشتیم. ایشان و سایر مسئولان پاکستانی پیگیر توافقات گذشته بودند و گامهای مؤثری برای تعمیق روابط دوجانبه برداشتهاند. در این دیدار، بر تقویت هماهنگیها و همکاریهای اقتصادی و دیپلماتیک تأکید شد.»
رئیسجمهور همچنین با اشاره به دیدار با امامعلی رحمان، رئیسجمهور تاجیکستان، اظهار داشت: «ایشان با تسلط کامل بر زبان فارسی، از ضرورت توسعه روابط علمی، اقتصادی، کارشناسی و حملونقل میان دو کشور سخن گفتند. این دیدار نیز در جهت تقویت همکاریهای گذشته صورت گرفت.»
پزشکیان درباره گفتوگوهای مهم با سران ترکیه و جمهوری آذربایجان نیز توضیح داد: «دیدار با رئیسجمهور ترکیه بسیار مثبت و سازنده بود. در این دیدار، هم درباره موضوعات اقتصادی و هم تجاوزات رژیم صهیونیستی تبادل نظر شد. رئیسجمهور ترکیه نیز با صراحت، تجاوزات این رژیم را محکوم کرد و درباره ادامه هماهنگیهای دیپلماتیک آینده گفتوگو کردیم.»
وی افزود: «با رئیسجمهور آذربایجان نیز در فضای دوستانهای گفتوگو شد و جمعبندیهای مفیدی در زمینه تعاملات اقتصادی و منطقهای انجام گرفت.»
پزشکیان سفرهای خارجی و تعامل با کشورهای مسلمان را گامی مؤثر در تقویت همگرایی اسلامی دانست و تأکید کرد: «لازم است مدیران اجرایی کشور در حوزههای علمی، حملونقل، فرهنگی و کارشناسی فعالتر وارد میدان شوند. این تعاملات نباید صرفاً در سطح سران باقی بماند، بلکه معاونان و وزرا نیز باید اجرای تفاهمات را با جدیت دنبال کنند.»
رئیسجمهور در پایان، با اشاره به برخی فضاسازیها پیرامون سفرش به باکو، تصریح کرد: «برخی میگفتند این سفر ممکن است با خطراتی همراه باشد یا مشکلاتی در مسیر ایجاد شود، اما الحمدلله، سفر بدون هیچگونه مشکلی انجام شد و بازگشت نیز با آرامش و امنیت کامل همراه بود.»
وی از تمام مسئولان، نیروهای پشتیبان و رسانههایی که در این سفر همراهی داشتند، صمیمانه قدردانی کرد.
م/۱۱۰
نظر شما