به گزارش تابش کوثر و به نقل از ایرنا، راهآهن چابهار-زاهدان که به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی کشور شناخته میشود، پس از سالها انتظار در آستانه بهرهبرداری قرار گرفت. این مسیر به طول ۶۳۴ کیلومتر، با ۱۴ ایستگاه مسافری و ۲۷ ایستگاه بینراهی، ظرفیت جابهجایی سالانه ۲ میلیون مسافر و ۷.۷ میلیون تن بار را خواهد داشت.
منصور بیجار، استاندار سیستان و بلوچستان، با اشاره به اهمیت این پروژه به ایرنا گفت: «با تکمیل این مسیر، شاهد تسریع و کاهش هزینههای حملونقل، افزایش سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی در منطقه خواهیم بود.» وی افزود که این خط آهن بخشی از کریدور ترانزیتی شمال-جنوب محسوب شده و آسیای میانه و افغانستان را به آبهای آزاد متصل میکند.
به گفته مقامات، در این پروژه ۱۷ کیلومتر تونل، ۲۰ کیلومتر پل خاص و ۷۰ میلیون مترمکعب عملیات خاکی اجرا شده است. همچنین، در جریان ساخت، ۹۰ هزار تن ریل مورد استفاده قرار گرفته و در بهمنماه امسال، رکورد بتنریزی روزانه ۶۸۱ مترمکعب به ثبت رسیده است.
محمدانور بجارزهی، نماینده مردم چابهار در مجلس، اهمیت این پروژه را همردیف انتقال آب از دریای عمان دانست و گفت: «ایجاد این مسیر ریلی، چابهار را به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور به شبکه ریلی متصل کرده و توسعه سواحل مکران را تسریع میکند.»
در سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی، ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این پروژه تخصیص داده شد. با وجود برنامهریزی اولیه برای بهرهبرداری کامل تا سال ۱۴۰۶، دولت با حمایت ویژه، قصد دارد این مسیر را تا ۳۰۰ روز آینده افتتاح کند.
م/۱۱۰
نظر شما