به گزارش تابش کوثر، «رضا چراغی» با اشاره به اهمیت این محصول در صنایع فولاد و پتروشیمی گفت: «وابستگی کامل صنایع فولاد و آلومینیوم کشور به واردات کک سوزنی، مشکلات متعددی در تولید الکترود گرافیتی ایجاد کرده است. با اجرای این پروژه، علاوه بر تأمین نیاز داخلی، سالانه از خروج ۷۶۲ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.»
وی با تأکید بر جایگاه پالایشگاه شازند در صنعت پالایش کشور افزود: «پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند بهعنوان یکی از مهمترین واحدهای پالایشی کشور، اجرای این طرح را مطابق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار داده است.»
به گفته چراغی، این پروژه با سرمایهگذاری ۴۵۰ میلیون یورویی اجرا میشود و پیشبینی شده است که طی سه سال آینده به بهرهبرداری برسد. وی همچنین نرخ بازگشت سرمایه این طرح را کمتر از پنج سال اعلام کرد و افزود که نرخ بازده داخلی (IRR) آن ۲۶.۵ درصد برآورد شده است.
کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و بهینهسازی مصرف سوخت
مدیرعامل پالایشگاه شازند با اشاره به اهمیت کاهش آلودگیهای زیستمحیطی گفت: «یکی از مهمترین اهداف اجرای این طرح، حذف نفت کوره از سبد محصولات پالایشگاه و جایگزینی آن با فرآوردههای با ارزش افزوده بالاتر است.» وی توضیح داد که این پالایشگاه روزانه ۵ میلیون لیتر سوخت سنگین با گوگرد بالا تولید میکند که مصرف آن موجب آلودگی گسترده محیط زیست میشود و با اجرای این طرح، میزان آلایندهها کاهش خواهد یافت.
چراغی همچنین از اقدامات این پالایشگاه در حوزه مدیریت منابع آبی خبر داد و اظهار کرد: «با احداث واحد تصفیه و بازیابی آب به روش اسمز معکوس با ظرفیت ۱۷۰ هزار لیتر در ساعت، وابستگی پالایشگاه به منابع آب منطقهای کاهش یافته است. علاوه بر این، قرارداد خرید فاضلاب شهر شازند منعقد شده و مذاکراتی برای خرید فاضلاب شهر اراک نیز در حال انجام است.»
امکان صادرات و اشتغالزایی گسترده
به گفته مدیرعامل پالایشگاه شازند، با اجرای این طرح، سالانه ۹۰ هزار تن کک سوزنی تولید خواهد شد که علاوه بر تأمین نیاز صنایع داخلی، امکان صادرات آن نیز فراهم میشود. وی همچنین از تولید روزانه ۱.۳ میلیون لیتر بنزین، ۱.۱ میلیون لیتر نفت گاز، ۲۱۰ تن گاز مایع (LPG) و ۷۰ تن پروپیلن بهعنوان دیگر دستاوردهای این پروژه نام برد.
چراغی تأثیر این طرح بر اشتغالزایی را نیز مهم دانست و گفت: «در دوران احداث پروژه، ۳۰۰۰ شغل مستقیم ایجاد خواهد شد و پس از بهرهبرداری، ۳۰۰ شغل مستقیم و ۱۰۰۰ شغل غیرمستقیم بهصورت دائم در این مجموعه فعال خواهند شد.»
وی اجرای این طرح را گامی استراتژیک در مسیر توسعه صنعتی کشور دانست و تأکید کرد: «این پروژه نهتنها وابستگی به واردات این محصول استراتژیک را به صفر میرساند، بلکه موجب توسعه پایدار در صنعت پالایش و صنایع وابسته شده و زمینه تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی کشور را فراهم خواهد کرد.»
م/۱۱۰
نظر شما