به گزارش تابش کوثر، در ادامه مذاکرات تجاری حساس میان واشنگتن و پکن، وزیر بازرگانی ایالات متحده خبر داد فروش تراشههای پیشرفته H20 شرکت انویدیا به چین بهعنوان بخشی از توافق بزرگتر درباره صادرات عناصر کمیاب به آمریکا انجام میشود؛ موضوعی که همزمان واکنشهای انتقادی در کنگره آمریکا برانگیخته است.
هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اظهار کرد: «ما این موضوع را در توافق تجاری مربوط به آهنرباها و عناصر کمیاب گنجاندهایم.» او به توافقی اشاره کرد که دونالد ترامپ برای آغاز مجدد صادرات خاکهای کمیاب چین به تولیدکنندگان آمریکایی منعقد کرده است.
شرکت انویدیا نیز در بیانیهای اعلام کرد: «در حال ثبت درخواست رسمی برای اخذ مجوز صادرات تراشههای H20 به چین هستیم و دولت آمریکا ما را مطمئن کرده که این مجوزها بهزودی صادر خواهد شد.»
این تصمیم عملاً عقبنشینی از محدودیتهایی است که در ماه آوریل بهدلیل نگرانیهای امنیت ملی وضع شده بود. بسیاری از نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه کنگره هشدار دادهاند این اقدام میتواند دسترسی چین به فناوریهای پیشرفته را تسهیل کند.
راجا کریشنامورتی، عضو دموکرات کمیته منتخب مجلس نمایندگان در امور چین، در واکنش گفت: «این تصمیم نهتنها پیشرفتهترین فناوریهای ما را به رقبای خارجی تحویل میدهد، بلکه آشکارا با مواضع پیشین دولت درباره کنترل صادرات به چین تناقض دارد.»
جان مولنار، رئیس جمهوریخواه این کمیته، تأکید کرد: «تراشه H20 تراشهای قدرتمند است و طبق تحقیقات دو حزبی ما، در پیشرفت شرکتهای هوش مصنوعی چین مانند دیپسیک نقش مؤثر داشته است.» او گفت: «ضروری است آمریکا موقعیت پیشرو خود را حفظ کند و اجازه ندهد فناوریهای پیشرفته در اختیار حزب کمونیست چین قرار گیرد.»
بر اساس اطلاعات منتشرشده، مذاکرات درباره صادرات عناصر کمیاب همزمان با تلاش انویدیا برای بازگشت به بازار چین شدت گرفته است. چین بزرگترین تولیدکننده خاکهای کمیاب جهان محسوب میشود و صادرات این عناصر از ماه مارس بهدلیل تنشهای تجاری با آمریکا متوقف شده بود.
مدیرعامل انویدیا نیز همزمان با سفرش به پکن در گفتگو با تلویزیون دولتی چین تأکید کرد: «بازار چین بزرگ، پویا و خلاق است و حضور پژوهشگران برجسته در این کشور اهمیت زیادی برای ما دارد.»
جنسن هوانگ هشدار داد در صورت ادامه محدودیتها، شرکت او ممکن است موقعیت رهبری خود در صنعت جهانی هوش مصنوعی را از دست بدهد.
دو منبع آگاه به رویترز گفتهاند شرکتهای بزرگی مانند بایتدنس و تنسنت برای خرید تراشههای H20 در حال پیگیری ثبت درخواست رسمی هستند. بایتدنس این موضوع را تکذیب کرده و تنسنت واکنشی نشان نداده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین هم در واکنش اعلام کرد: «چین قاطعانه با سیاسیسازی، ابزاریسازی و تسلیحاتیکردن فناوری و تجارت برای سرکوب چین مخالف است.»
همزمان، شرکت ایامدی نیز اعلام کرد مجوز صادرات تراشههای MI308 به چین را از وزارت بازرگانی آمریکا درخواست کرده و پس از تأیید مجوز، صادرات خود را آغاز خواهد کرد.
م/۱۱۰*
۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۲

وزیر بازرگانی آمریکا از ادامه فروش تراشههای هوش مصنوعی به چین در پی توافق درباره خاکهای کمیاب این کشور خبر داد.
کد خبر 141732
نظر شما